Târgovişte şi Castellon au semnat un protocol de colaborare în gestionarea proiectelor de dezvoltare locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului Castellon, Amparo Marco şi omologul său din Târgovişte, Cristian Stan, au semnat un protocol de colaborare în gestionarea proiectelor de dezvoltare locală. Mai mult, ca primă măsură, s-a desis demararea unui proiect de schimb de experienţă şi colaborare în domeniul educaţional, proiect în cadrul căruia, elevii cu rezultate bune vor putea ava contact cu sistemul educaţional din celălalt oraş.

Municipiul Târgovişte a reuşit să atragă până acum, fonduri europene în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro. Castellón, în schimb, gestionează o injecţie de 20 de milioane de euro în cadrul Strategiei integrate de dezvoltare urbană durabilă (EDUSI).

"Înfrăţirea dintre Castellon şi Târgovişte va avea beneficii reciproce pentru ambele locaţii. Am transmis primarului Stan voinţa de a progresa în cooperarea instituţională, dar mai ales în sfera economică şi socială. Avem obiectivul comun de promovare a prosperităţii în oraşele noastre şi avem ocazia să facem acest lucru prin împărtăşirea celor mai bune lucruri pe care le putem face aici şi acolo", a spus Marco.

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

Primarul a subliniat puterea comunităţii româneşti din oraşul spaniol şi se angajează să dezvolte acţiuni comune, care ar putea prefaţa în timp, dincolo de semnarea înfrăţirii şi prima vizită oficială a primarului la Târgovişte. 

De asemenea, la întâlnire a fost prezent preşedintele provinciei Dambovita, Daniel Comănescu, care a evidenţiat legăturile sale personale cu oraşul.

Peste 20.000 de cetăţeni români, mai ales din Târgovişte, locuiesc în Castellon, din care circa 16.000 de lucrători, lucrători independenţi şi antreprenori. Nouă asociaţii româneşti îşi apără interesele în oraş.

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

"Ca primă măsură concretă, am hotărât demararea unui proiect de schimb de experienţă şi colaborare în domeniul educaţional, proiect în cadrul căruia, elevii merituoşi dintr-un oraş înfrăţit, vor avea posibilitatea de a lua contact direct, în cadrul unor burse municipale, cu sistemul educaţional din celălalt oraş. Această întâlnire reprezintă şi un mesaj puternic de susţinere pentru cei aproximativ 15.000 de damboviteni şi targovisteni care trăiesc şi muncesc în Castellon de la Plană. Mulţumesc doamnei Amparo Marcu Gual pentru deschiderea arătată faţă de problemele comunităţii targovistene din Castellon de la Plană, administraţia locală spaniolă sprijinind şi o serie de evenimente culturale organizate de puternică comunitate românească de acolo", a transmis primarul Cristian Stan.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite