Subprefect ales rector, în Dâmbovița. Ioan Corneliu Sălișteanu conduce acum și Universitatea Valahia din Târgoviște

0
Publicat:

Subprefectul de Dâmbovița Ioan Corneliu Sălișteanu a fost ales în funcția de rector al Universității Valahia din Târgoviște, obținând cele mai multe voturi. Procesul electoral a fost marcat de plângeri și dispute.

Rectorul UVT, Ioan Corneliu Sălișteanu. FOTO Facebook
Rectorul UVT, Ioan Corneliu Sălișteanu. FOTO Facebook

Rectorul Universității Valahia din Târgoviște, Laura Gorghiu, nu a reușit să obțină încă un mandat, fiind învinsă în alegerile care au avut loc luni, 11 martie 2024.

Contracandidatul său, Ioan Corneliu Sălișteanu, conferențiar universitar și, din 2022, subprefect de Dâmbovița, a câștigat scrutinul intern pentru funcția de rector.

Procesul a fost marcat de dispute și plângeri la Ministerul Educației, legate de imposibilitatea mai multor cercetători de a vota, deoarece nu au fost incluși pe listele de votare.

Potrivit procesului verbal publicat luni seară, candidatul Ioan Corneliu Sălișteanu a câștigat aproape de trei ori mai multe voturi decât rectorul în exercițiu, Laura Gorghiu. Astfel, aceasta a obținut 77 din totalul de 267 de voturi exprimate, in timp ce Ioan Corneliu Sălișteanu – 190.

Corneliu Sălișteanu este conferențiar la Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, dar și subprefect de Dâmbovița din 2022, după ce a fost consilier local în Târgoviște între 2020-2022. Este membru al Societății Inginerilor Electricieni şi Automatişti din România și al Societății de Robotică din România.

Comunitatea academică a universității noastre a vorbit! Am câștigat alegerile pentru funcția de rector! Mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte”, a fost mesajul transmis de nou rector al UVT.

Între 2012-2020 a fost prorector la aceeași universitate. Laura Gorghiu are un mandat la activ, după ce, anterior, a fost prorector timp de opt ani.

Universitatea Valahia din Târgoviște are în structura sa actuală 10 facultăți (licență – 3 sau 4 ani), 35 de specializări universitare, studii de masterat și doctorat, pregătirea și perfecționarea personalului didactic și învățământul deschis la distanță. În prezent, la toate formele de învățământ, studiază aproximativ 7.500 de studenți sub îndrumarea competentă a 330 de cadre didactice, organizate în departamente academice, beneficiind de o bază materială corespunzătoare.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite