Șofer care a omorât pe trecere o copilă de 13 ani, din Târgoviște, condamnat la trei ani cu suspendare și plata de daune

0
Publicat:

Un șofer în vârstă de 23 de ani care a accidentat mortal o fetiţă de 13 ani, pe o trecere de pietoni de pe Calea Domnească din Târgovişte, a condamnat la închisoare cu suspendare. Cazul a ajuns în atenția opinie publice după persoanele care făceau parte din cortegiul funerar s-au luat la bătaie cu forțele de ordine în plină stradă.

Scandal cortergiu funerar Târgoviște. FOTO captură
Scandal cortergiu funerar Târgoviște. FOTO captură

Potrivit avocatului familiei victimei, Adrian Cuculis, tânărul a primit o condamnare de 3 ani cu suspendare. Anchetatorii au stabilit că mașina rula cu peste 120 km/h, fetița neavând nicio șansă după impact. Pe lângă asta, instanța a decis că șoferul trebuie să plătească familiei și despăgubiri morale în valoare de 200.000 euro.

Cazul este cunoscut pentru faptul că familia victimei, în timp ce cortegiul funerar mergea către cimitir, s-a încăierat cu polițiștii și jandarmii din Târgoviste și a ieșit un plin război în stradă, ce ulterior s-a lăsat cu mai multe arestări și dosare penale. 

Rudele îndurerate nu au suportat ideea că trebuie să schimbe traseul cortegiul funerar pentru a nu trece pe strada pe care locuieşte şoferul, aşa că au sărit la bătaie.  

Forţele de ordine au intervenit, moment în care persoanele participante s-au manifestat agresiv şi au lovit cu pumnii şi picioarele mai mulți poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa. 

Mascaţii au intervenit şi ei, iar jandarmii au dat cu spray lacrimogen. Pentru a restabili ordinea, mascaţii îşi fac apariţia şi trag cu puşca, în aer. 

În tot acest timp, circulaţia rutieră a fost blocată zeci de minute bune pe Centura Târgoviştei.

Trei bărbaţi dintre rudele fetei au fost reţinuţi, iar şase poliţişti au ajuns la spital cu diferite răni şi chiar fracturi.

Curtea de Apel Ploieşti are în instrumentare două dosare care au legătură cu accidentul din 7 iulie 2022. Unul dintre acestea vizează infracţiunea de ultraj, după ce şase poliţişti au fost loviţi de rude ale fetei pentru că au interzis accesul cortegiului funerar pe strada unde locuieşte şoferul.

Pe de altă parte, rudele victimei au depus şi ele plângere, acuzându-i pe poliţişti de purtare abuzivă, pe motiv că ar fi agresat participanţi la procesiunea de înmormântare care a avut loc la Târgovişte.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite