Protestul primarilor ACOR, nemulţumiţi de măsurile Guvernului, se amână până pe 5 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul va primi o perioadă de răgaz pentru a soluţiona problemele primarilor din România, nemulţumiţi de măsurile administrative luate în ultima perioadă. Întâlnirea cu vicepremierul Liviu Dragnea a fost reprogramată pentru 5 septembrie. Ea fusese iniţiale programată pentru 27 august.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Comunelor din România (ACOR), primarul Emil Drăghici, al comunei Vulcana Băi, protestul nu este unul politic, ci unul administrativ. 

Aleşii locali cer Executivului soluţionarea imediată a problemelor administraţiilor locale. Primarii acuză Guvernul de "subminarea capacităţii administrative a comunelor, a tuturor resurselor materiale, instituţionale şi umane, precum şi a acţiunilor pe care acestea le desfăşoară pentru exercitarea competenţelor stabilite prin lege". 

Ei sunt nemulţumiţi de actul normativ care prevede că impozitul pe veniturile din activităţi agricole constituie venit exclusiv la bugetul de stat, fără cote defalcate pentru bugetele locale, dar şi de Ordonanţa de Urgenţă 46/2013 privind insolvenţa unităţilor administrativ-teritoriale, pe care o consideră "abuzivă". 

Aleşii locali mai cer ajustarea indemnizaţiilor primarilor şi viceprimarilor la nivelul atribuţiilor pe care le au. 

Reprezentanţii ACOR admit că ar putea recurge la noi forme de protest, dacă revendicările proprii nu vor fi soluţionate de Guvern. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite