Preşedintele CSM Târgovişte propune modificări importante pentru sezonul viitor în baschetul feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aceste propuneri vor ajunge pe masă membrilor Biroului Federal al FRB, care cel mai probabil vor aproba aceste noi reguli pentru sezonul viitor
Aceste propuneri vor ajunge pe masă membrilor Biroului Federal al FRB, care cel mai probabil vor aproba aceste noi reguli pentru sezonul viitor

În ultima zi a lunii februarie, la Târgu Mureş, a avut loc o şedinţa de lucru între Federaţia Română de Baschet, reprezentată de preşedintele Horia Păun şi Svetlana Drăguşin din partea departamentului tehnic şi reprezentanţii echipelor de baschet feminin care activează în LNBF.

Preşedintele CSM Târgovişte a avut o serie de propuneri care vin în beneficiul mişcării baschetbalistice din România. În afară de faptul va fi menţinută regulă cu obligativitatea prezenţei unei jucătoare românce pe toată durata jocului, la propunerea preşedintelui CSM Târgovişte au mai fost adoptate două noi reguli: 

-pe durata primului sfert, trebuie să fie prezenţa în echipa obligatoriu încă o jucătoare româncă născută în 1996 sau mai mică, în acest fel în primul sfert toate echipele vor folosi două românce; 

-toate cluburile au voie să înscrie pe raportul de joc maximum 5 jucătoare străine, dintre care 3 cu cetăţenie non-europeană şi două cu cetăţenie europeană. Echipele care vor participa în cupele europene, au voie cu 6 jucătoare străine, 3 europene şi 3 non-europene, că un bonus pentru prezenţa lor în competiţiile continentale. 

“Am făcut două propuneri în beneficiul baschetului românesc, propuneri agreeate de reprezentanţii cluburilor, dar şi de FR Baschet. În primul rând, trebuie să încurajăm jucătoarele românce şi mai ales trebuie să dezvoltăm fondul de jucătoare tinere care să aibă prezente pe prima scenă a baschetului românesc, în beneficiul echipei naţionale. În ceea ce priveşte numărul străinelor, consider că trebuie să ne aliniem rapid la cerinţele competiţiilor internaţionale, pentru că echipele româneşti trebuie să aibă reprezentare internaţională. De asemenea, meciurile importante din LNBF trebuie să fie văzute pe un post de televiziune naţional, iar preşedintele federaţiei a promis că va încerca să rezolve acest aspect. Ştim cu toţii că în meciurile din cupele europene putem folosi maximum două jucătoare extra-europene, iar în campionatul românesc domină americancele, datorită mai multor factori. Toate aceste modificări propuse ne vor ajută să creştem în valoare baschetul feminin românesc, ne vor ajută să devenim mai vizibili şi să putem atrage mai uşor finanţare şi sponsori. Le mulţumesc celor care au susţinut propunerile mele şi mulţumesc F.R. Baschet pentru deschidere şi dorinţa de a dezvoltă şi construi un sistem corect”, a ţinut să precizeze Ciprian Prisacaru, preşedintele CSM Târgovişte. 

Aceste propuneri vor ajunge pe masă membrilor Biroului Federal al FRB, care cel mai probabil vor aproba aceste noi reguli pentru sezonul viitor.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite