Premieră. Olimpiada Naţională de Religie, la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei elevi din Târgovişte s-au calificat la concursul naţional pentru seminarii teologice
Trei elevi din Târgovişte s-au calificat la concursul naţional pentru seminarii teologice

Olimpiada Naţională de Religie pentru seminariile teologice se va organiza, în premieră, la Târgovişte, anul acesta. Concursul va avea loc în perioada 14-18 aprilie.

Trei elevi din Târgovişte s-au calificat la concursul naţional pentru seminarii teologice, iar alţi trei din judeţ vor reprezenta Dâmboviţa la Olimpiada Naţională de Religie pentru şcoli generale şi licee, desfăşurată la Piteşti. De altfel, 23 de elevi dâmboviţeni care au obţinut primele locuri la etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie au fost premiaţi, luna aceasta, de Arhiepiscopia Târgoviştei – după cum se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Premiile au fost acordate elevilor în cadrul Consfătuirii Semestriale a Profesorilor de Religie din judeţul Dâmboviţa. Evenimentul a avut loc, tot la Târgovişte, luna aceasta – mai precizează sursa citată.

În cadrul întrunirii, au fost prezentate noutăţile legislative şi metodico-profesionale,  având loc dezbateri cu privire la unele probleme curente legate de buna desfăşurare a orei de religie în şcoală şi de colaborarea cu preoţii de la parohiile ce au şcolile în aria lor de jurisdicţie, având în vedere îmbunătăţirea continuă a calităţii actului educaţional la religie. În cuvântul Său, Înaltpreasfinţia Sa, Părintele Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, a subliniat importanţa misionară deosebită a orei de religie, dar şi a profesorului de religie, pentru educaţia integrală a tinerei generaţii. 

"Educaţia religioasă formează moral tânăra generaţie şi îi oferă elementele principale ale identităţii spirituale şi culturale fără de care nu poate înţelege istoria şi lumea în care trăieşte. Înaltpreasfinţia Sa a reamintit faptul că slujirea misionară a profesorului de religie trebuie să fie fundamentată pe responsabilitate, buna pregătire teologică şi ştiinţifică, precum şi integritatea morală şi mărturia exemplului personal. Misiunea educaţională reprezintă o componentă esenţială a activităţii ecleziale în societatea noastră contemporană, contribuind decisiv la o educaţie deplină şi de calitate", spune pr. Marian Puiescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgoviştei.  

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite