Penitenciarul Mărgineni precizează că a fost respectată legislaţia privind acordarea asistenţei medicale în cazul lui Omar Hayssam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO StirileProtv
FOTO StirileProtv

Penitenciarul Mărgineni a precizat că acordarea asistenţei medicale în cazul lui Omar Hayssam s-a făcut conform legislaţiei în vigoare, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al acestei unităţi de detenţie, Viviana Leordean. Sirianul a fost tranportat la UPU Târgovişte după ce a acuzat dureri abdominale.

Viviana Leordean a menţionat că acesta a fost dus la spitalul din Târgovişte, iar ulterior penitenciarul a respectat decizia medicilor de a fi transferat la o altă unitate spitalicească de stat.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Cristina Enache, a arătat că Hayssam este în stare stabilă. "A fost transferat la o unitate spitalicească din reţeaua sanitară publică pentru stabilirea unei conduite terapeutice adecvate. Este în stare stabilă, este monitorizat. A fost transferat pentru că la spitalul din Târgovişte nu exista personal medical specializat pe problema lui. A fost transferat pentru investigaţii", a precizat Enache pentru AGERPRES.

Sirianul Omar Hayssam, încarcerat la Penitenciarul Mărgineni, a ajuns de urgenţă la Spitalul Judeţean Târgovişte, unde a primit diagnosticul de insuficienţă renală, a stat internat câteva ore şi a fost transferat miercuri dimineaţă la o unitate medicală din Bucureşti, a declarat, pentru AGERPRES, conducerea spitalului judeţean. "S-a constatat că are o insuficienţă renală şi a necesitat transferul într-o clinică de specialitate din Bucureşti, respectiv 'Carol Davila''', a spus directorul Spitalului Judeţean Târgovişte, Claudiu Dumitrescu.

Hayssam a primit diagnosticul de insuficienţă renală. El a părăsit spitalul, miercuri, în jurul orei 9.30, starea sa fiind stabilă. În tot acest timp el a fost păzit de 20 de mascaţi, jndarmi şi angajaţi ai unei firme de pază pe holurile spitalului.

Nu este pentru prima dată când sirianul iese din închisoare pentru diferite probleme medicale. Şi anul trecut s-a prezentat la o clinică privată din Târgovişte, însoţit de mascaţi.

   

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv la 23 de ani de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin contopirea pedepselor primite de acesta în trei dosare. Iniţial, sirianul primise 39 de ani în cele trei dosare. El este acum încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni. Este acuzat de răpirea celor trei jurnalişti, înşelăciune în cazul "Volvo" şi fraude în cauza "Foresta Nehoiu", sirianul fiind judecat în alte două dosare, pentru fuga din România şi pentru delapidare.

Sirianul a fost trimis în judecată în 14 octombrie 2005 şi condamnat definitiv, în lipsă, în 20 februarie 2008, la 20 de ani de închisoare pentru implicarea în răpirea jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, în martie 2005, la Bagdad.

În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave. Fuga acestuia a determinat revocarea din funcţii a şefilor SRI, SIE şi DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga şi Virgil Ardelean, dar şi a procurorului general al României Ilie Botoş, în 20 iulie 2006.

Omar Hayssam a fost adus în România în iulie 2013, după şapte ani de la fuga sa din ţară.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite