Palatul administrativ din Dâmbovița intră în reabilitare. Istoria clădirii-simbol din Târgoviște

0
Publicat:

Palatul Administrativ din Dâmbovița, în care își desfășoară activitatea patru instituții - Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Instituția Prefectului Județului Dâmbovița, Direcția Județeană de Statistică Dâmbovița și Direcția Județeană pentru Cultură Dâmbovița, va intra în reabilitare.

Palatul administrativ din Dâmbovița. FOTO CJ Dâmbovița
Palatul administrativ din Dâmbovița. FOTO CJ Dâmbovița

Acest obiectiv se va realiza printr-un proiect ce a fost aprobat în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, anunță autoritățile județene.

Edificiu modern, monumental, integrat armonios arhitecturii tradiIionale, a fost ridicat între 1968-1972. Verticala celor nouǎ nivele întrece în înǎlIime Turnul Chindiei. Aici se aflǎ sediul Consiliului Județean al Prefecturii DâmboviIa şi al majoritǎIii instituIiilor județene”, se arată în Enciclopedia Târgoviștei.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat contractul de finanțare al proiectului de modernizare, alături de reprezentanții Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Ca una dintre cele mai mari clădiri din județ, Palatul Administrativ este un obiectiv reprezentativ pentru municipiul Târgoviște. Construcția este amplasată în intravilanul municipiului Târgoviște, în zona centrală - Piața Tricolorului nr. 1.

Cu o vechime de peste 50 de ani, sediul administrativ are nevoie de lucrări de consolidare, reabilitare și modernizare.

Modernizarea integrată a clădirii va consta în lucrări specifice de consolidare a structurilor ambelor corpuri - lucrări asupra fundațiilor, pereților și planșeelor, lucrări de instalații și echipamente aferente instalațiilor, lucrări pentru creșterea eficienței energetice, lucrări de modernizare a spațiilor interioare, care vor atrage reducerea consumului de energie și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar și lucrări de amenajare a parcării, spațiilor verzi, aleii pietonale și căilor de acces”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmbovița.

Valoarea totală estimată a investiției este de 97.000.000 de lei. Din această valoare, suma de 94.400.000 de lei va fi finanțată de la bugetul de stat, iar 2.600.000 de lei vor fi asigurați din bugetul local.

Alcătuită dintr-un corp turn cu 9 etaje și un corp bară cu 4 etaje, Palatul Administrativ are suprafața construită la sol de 1.020 mp și suprafața desfășurată de 6.200 mp.

Suntem conștienți de importanța acestui proiect și vom acționa permanent pentru ca obiectivele asumate prin contractul de finanțare să fie îndeplinite integral. Lucrările de modernizare proiectate se vor reflecta în calitatea serviciilor oferite cetățenilor dâmbovițeni, ceea ce, în final, echivalează cu o imagine superioară, a unei administrații publice județene moderne și deschise către viitor”, a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite