Ordonanţa militară 4 în cazul COVID-19. Primar: „Imposibil să implementez această masură”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
constantin ana pucioasa

Primarul oraşului Pucioasa, jud. Dâmboviţa, Constantin Ana, este de părere că Ordonanţa militară 4, emisă duminică, 29 martie, de MAI, nu poate fi dusă la îndeplinire, din lipsă de fonduri. Edilul s-a referit strict la obligativitatea de a pune dezinfectant la toate intrările în blocuri.

„Gata, au rozolvat băieţii ăştia problema!
 

Una din soluţiile pentru combaterea răspândirii Coronavirusului este prevăzută la articolul 6 din Ordonanţă Militară nr 4 apărută în această seară!

Iar articolul 6 spune aşa:

Punctul 1: "Autorităţile administraţiei publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuinţe situate pe rază unităţii administrativ teritoriale şi vor dezinfecta periodic lifturile, casă scărilor şi alte spaţii comune."

Punctul 2: "Măsură se aplică începând cu dată de 31 martie 2020."

Să facem o socoteală rapidă...

Un distribuitor de gel dezinfectant aproximativ 100 lei. Un litru de gel dezinfectant aproximativ 100 lei, dacă ai norocul să mai găseşti! Iar pentru o scară de bloc estimez un consum rezonabil de un litru pe săptămâna, deci patru litri pe luna.

Recapitulăm: 100 lei dispozitivul, 4×100 lei gelul (repet, dacă îl găseşti), deci 500 lei pentru prima luna, pentru o scară de bloc!!!

Continuăm calculul: 500 lei pentru o scară, înmulţim cu 140, numărul de scări de bloc şi obţinem un rezultat pe măsură tampeniei guvernanţilor:

70.000 lei!!! Pentru prima luna!!!

Păi de unde bani băi fraţilor?!!!! Mai puneţi multe în cârca primăriilor?!!

Aşa că lansez o invitaţie aici, către toate organele de control abilitate:

Marţi dimineaţă, va aştept cu buletinul în mâna, pentru a-mi primi sancţiunea, pentru că este IMPOSIBIL să implementez această măsură!

Prea multe lucruri nu mai îmi rămân de spus, probabil că prin următoarea Ordonanţă o să fim obligaţi să montăm dispozitive şi la case, în intersecţii şi la trecerile de pietoni!!!

Dumnezeu cu mila!!!”, este reacţia primarul din Pucioasa, Constantin Ana.

Preţurile la energie şi salubritate au fost plafonate, iar persoanele peste 65 de ani se vor putea deplasa pentru tratament şi în afara intervalului 11-13, a declarat ministrul de Interne Marcel Vela, care a anunţat duminică noi măsuri „dure” în contextul pandemiei de coronavirus, precizând că este greu momentul prin care trecem. Aceasta este a patra ordonanţă militară de la instaurarea stării de urgenţă pe teritoriul României.

ORDONANŢA MILITARĂ NR. 4, DISPONIBILĂ INTEGRAL MAI JOS

„Sunt măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România ultimior zeci de ani, pentru că asta o cere situaţia în care ne aflăm. Este dureros momentul prin care trecem, este greu să ţi se îngrădească unele drepturi. Gândiţi-vă că, nerespectându-le, putem ajunge la tragedii. MAI va analiza măsurile şi rezultatele acestora. Măsurile se vor ridica sau relaxa atunci când suntem convinşi că s-a limitat sau diminuat răspândirea virusului, lucru realizabil doar dacă respectăm distanţarea socială”, a declarat ministrul de Interne.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite