Al doilea caz de coronavirus în Alba: un bărbat internat în spitalul judeţean, la secţia ATI. 27 de asistente şi medici au fost izolaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile sanitare din Alba au confirmat un al doilea caz de infectare cu coronavirus în Alba. Este vorba despre un bărbat din teiuş care a suferit o intervenţie chirurgicală la Spitalul Judeţean de urgenţă.

Un număr de 27 de persoane, dintre care trei medici şi restul personal medical, care au luat contact cu bărbatul au fost puşi la izolare, iar marţi vor fi testaţi din nou, pentru Covid 19. Aceştia au mai fost testaţi în cursul zilei de sâmbătă, iar atunci, rezultatul a fost negativ.

Persoana confirmată pozitiv este un bărbat în vârstă de 60 de ani din Teiuş, care s-a prezentat în urmă cu câteva zile la secţia de urgenţe şi care avea mai multe simptome similare cu cele produse de noul coronavirus.

Bărbatul s-a prezentat vineri dimineaţă la UPU, dar din cauză că era o persoană cunoscută cu probleme respiratorii, a fost trimis la secţia de infecţioase, iar acolo a fost testat, dar şi starea de sănătate a acestuia s-a înrăutăţit între timp. Rezultatul testului, a fost anunţat sâmbătă seara: pozitiv. Bărbatul se află pe secţia de oncologie care a fost special amenajată pentru a primi pacientii infectaţi cu coronavirus, dar în zilele următoare va fi trimis la spitalul din Blaj, desemnat unitate sanitară suport.

Doi poliţişti locali şi soţia unuia dintre aceştia, ar fi fost puşi în izolare la domiciliu, după ce unul dintre cei doi poliţişti ar fi avut un posibil contact cu bărbatul, în momentul în care acesta a ajuns în curtea spitalului din Alba Iulia. Pe lângă bărbatul internat pe secţia ATI, la nivel judeţean, oficail mai există un caz de coronavirus, cel al unei femei întoarse din Italia în urmă cu două săptămâni.

„Pentru că a avut probleme respiratorii grave, de când a venit a fost izolat şi s-a intrat la el cu echipament. În curând se va începe testarea şi la noi şi atunci toţi pacienţii care vor intra în spital, cel puţin de miercuri vor fi testaţi, acum fiind testaţi doar cei cu simptome respiratorii. Vrem să-i izolăm pe cei simptomatici la infecţioase, iar cei care au boli asociate îî vom duce în oncologie, sub supraveghere medicală până vor veni rezultatele testelor. 

Şi acest pacient a ridicat semne de întrebare de aceea a şi fost testat, dar pacientul a fost un caz mai grav şi a trebuit să-l introducem în ATI, dar totuşi a fost tratat ca un caz suspect şi s-a folosit echipament de protecţie. Marţi dimineaţa vor fi retestaţi cei care sunt în autoizolare, pentru că tocmai ce au fost testate negativ 96 de persoane din ATI- UPU. Eu sper ca nici unul din personalul medical să nu aibe nimic, dar ne luăm toate măsurile de precauţie”, a declarat Diana Mârza, managerul Spitalului Judeţean.

Citiţi şi:

 

Român stabilit în Tenerife despre un posibil faliment al afacerii: „Cine sunt eu să mă plâng că pierd nişte obiecte când alţii îşi pierd persoanele dragi“

 

Consilier local din Aiud, fostă vedetă naţională, cercetat penal pentru că nu a respectat distanţa de 1 metru la o şedinţă a consiliului local

 

DSP Alba începe testarea pentru COVID-19. Primii vizaţi: personalul medical de la unităţile de primiri urgenţe şi din spitale 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite