Moreni: Cenaclu ,,Flacăra”, în memoria lui Adrian Păunescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Minicenaclu ,,Flacăra" la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Moreni, unde elevii de la gimnaziu au prezentat un autentic recital din lirica poetului Adrian Păunescu! Activitatea a fost organizată pentru a marca trecerea a cinci ani de la moartea poetului.

Elevii au recitat poezii şi interpretat cântece pe versuri de Adrian Păunescu întocmai ca la manifestările organizate, în trecut, de Adrian Păunescu – precizează coordonatorii activităţii, profesori de Limba şi literatura română, Mariana Catinca, Ecaterina Savu şi bibliotecar Carolina Şerban.

Evenimentul a fost organizat în spaţiul generos al Centrului de Documentare şi Informare (CDI) din cadrul Şcolii Gimnaziale Nr. 1 unde au loc frecvent manifestări cultural-artistice.

,,Scopul organizării unor astfel de manifestări este educaţia non formală, dezvoltarea aptitudinilor artistice, dar şi aprofundarea unor cunoştinţe prin modalităţi inedite”, mai precizează coordonatorul activităţii de la CDI, Carolina Şerban.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Biblioteca Municipiului Moreni.

Totodată, în cadrul manifestării a fost marcată şi naşterea marelui scriitor, Mihail Sadoveanu (5 noiembrie 1880). Astfel, elevii au fost invitaţi în ,,Dumbrava minunată” a operei sadoveniene prin vizionarea filmului cu acelaşi titlu.

Manifestarea s-a încheiat cu o expoziţie realizată de creaţii plastice şi poezii inspirate din operele lui Adrian Păunescu şi Mihai Sadoveanu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite