Mângâiere pentru copiii cu autism și Sindrom Down. Elevii Liceului de Arte din Târgoviște le-au pictat camerele FOTO

0
Publicat:

Elevii Liceulu de Arte „Bălașa Doamna”, din Târgoviște, le-au adus un motiv de bucurie copiilor cu autism și Sindrom Down. Tinerii le-au pictat camerele în diferite personaje și animale.

Terapie prin pictură, la Centrul de Autism și Sindrom Down. FOTO Facebook

Proiectul a fost realizat de elevii de la „Bălașa Doamna” împreună cu membrii Clubului Interact Târgoviște și cu ajutor din partea unei firme specializate în producerea de lacuri şi vopseluri.

În cadrul acestui proiect, au fost decorate patru camere de terapie, iar rezultatul a fost spectaculos.

O zi reușită, alături de tineri talentați, plini de entuziasm și dăruire. A fost o zi plină de culoare, energie, zâmbete și fapte bune”, au spus reprezentanții Centrului de Autism și Sindrom Down din Târgoviște.

Centrul de zi pentru copii cu autism și sindrom Down „Sfânta Maria” este primul de acest gen care oferă servicii sociale și psihologice pentru copiii cu tulburări din spectrul autist și sindrom Down din Târgoviște și Dâmbovița.

50 de copii diagnosticați cu tulburare din spectrul autist (TSA) și sindrom Down primesc zilnic servicii gratuite sociale și de terapie, iar părinții sunt consiliați pentru implicarea în obținerea rezultatelor în recuperarea copiilor lor.

Centrul funcționează în cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Târgoviște, fiind înființat în 2015.

Specialiştii centrului lucrează cu copiii care suferă de autism şi sindrom Down la îmbunătăţirea calităţii vieţii lor şi a familiilor acestora prin diversificarea serviciilor sociale în vederea prevenirii intrării copilului în dificultate, implementarea şi monitorizarea drepturilor copiilor cu dizabilităţi, mobilizarea resurselor necesare şi asigurarea unor parteneriate eficiente în scopul îmbunătăţirii condiţiei copiilor şi valorizării acestora.

Terapia intensivă crește cu 50% șansele de recuperare

De asemenea, se au în vedere promovarea unui sistem coerent, coordonat şi integrat de asistenţă socială în vederea combaterii riscului de excluziune socială şi creşterii calităţii vieţii copiilor cu handicap şi familiilor acestora şi asigurarea exercitării totale de către copiii cu handicap a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, în vederea creşterii calităţii vieţii acestora şi familiilor acestora.

Programul de terapie intensiv asigurat sub coordonarea unui profesionist creşte cu 50% şansele de recuperare spre integrare a copiilor cu TSA şi îmbunătăţeşte semnificativ viaţa copiilor cu sindrom Down şi a părinţilor lor.

Serviciile din cadrul Centrului de zi pentru copii cu autism şi sindrom Down „Sfânta Maria” sunt gratuite, iar funcţionarea centrului este bazată pe modelul complex de servicii sociale şi servicii de terapie personalizată.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite