Investiţie în Spitalul de la Dealul Mare, în care va funcţiona Secţia de Boli Infecţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Târgovişte va avea o nouă locaţie, la Dealu Mare. Acolo va funcţiona de acum Secţia de Boli Infecţioase, ce a fost inaugurată astăzi în prezenţa autorităţilor judeţene, dar şi a ministrului Muncii, Rovana Plumb.

Practic, au fost recompartimentate saloanele, astfel încât să fie doar doi pacienţi în camere, au fost refăcute canalizarea, instalaţia electrică, grupurile sanitare şi au fost efectuate lucrări de igienizare. 

"De când am venit la guvernare, am pus accentul pe acest pilon al dezvoltării societăţii, pe sănătate şi l-am pus deoarece noi considerăm că o societate dinamică şi prosperă poate să existe dacă avem cetăţeni sănătoşi. Dar pentru asta, am luat o serie întreagă de măsuri. Am redeschis 24 de spitale şi continuăm finanţarea sistemului sanitar din România, atât din punct de vedere al oferirii de servicii medicale, dar şi atât cât putem, al motivării personalului din sistemul sanitar şi nu numai, din asistenţă socială", a declarat ministrul Rovana Plumb.

image

"Cred că ne-am făcut datoria faţă de sistemul de sănătate din judeţul Dâmboviţa. Pentru următoarea perioadă vreau să ştiţi ce proiecte avem. Mă interesează să punem în valoare spitalul de la Moroeni, ştiţi că am fost cu ministrul Bănicioiu în urmă cu două săptămâni acolo, anul viitor am promisiunea pentru două milioane de euro pentru investiţii şi pentru a transforma acest spital într-un centru zonal de tratament pentru bolile de plămâni. În al doilea rând, anul viitor ne vom preocupa de dispensarul TBC, dar şi pentru Centrul de Transfuzii. De asemenea, vrem să modernizăm o clădire care să ne asigure un spaţiu bun, în incinta spitalului, pentru laboratorul de medicină nucleară care funcţionează astăzi în curtea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, într-o locaţie improprie. Şi ultimul lucru pe care vreau să-l ştiţi, lucrăm la proiectele pe care le vom depune pe bani europeni, în exerciţiul financiar 2014 – 2020. Am în vedere Reumatologia şi ceea ce a rămas nemodernizat din zona principală a Spitalului Judeţean. Şi mai am în vedere Spitalul de Copii de la Gura Ocniţei", a completat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu.

Valoarea investiţiei de la Secţia de Boli Infecţioase este de 280.000 de lei, asigurată din fondurile proprii ale Spitalului Judeţean.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite