Încep înscrierile pentru ediţia a VIII-a a bienalei naţionale de gravură „Gabriel Popescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BIENALA GRAVURA GABRIEL POPESCU

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte organizează anul acesta, cea de-a VIII-a ediţie a Bienalei Naţionale de Gravură „Gabriel Popescu”, ce poartă numele primului mare gravor.

Gabriel Popescu s-a născut pe meleaguri dâmboviţene. A locuit şi a creat în casa cu atelier de la Vulcana Pandele, unde se află unica presă din lemn, cu valţuri, pentru imprimat gravuri în metal, din România.

La această ediţie a bienalei vor fi două secţiuni: Gravură tradiţională şi Gravură experimentală (afiş). Tema concursului este liberă, la alegerea participanţilor pentru prima secţiune, cea de gravură tradiţională. În ceea ce priveşte cea de-a doua secţiune, tema de concurs este cea de promovare – prin intermediul unui afiş – a ediţiei următoare (a IX-a) a Bienalei Naţionale de Gravură „Gabriel Popescu” 2023 – 2024.

 

„Artiştii care doresc să participe pot trimite lucrările până la data de 31.10.2021 (data poştei/curierului). Detaliile şi regulile de înscriere, adresele de expediere, precum şi formularul de participare se regăsesc în regulamentul bienalei ce poate fi descărcărcat de pe site-ul instituţiei. Vernisajul şi festivitatea de înmânare a premiilor vor avea loc în data de 6 decembrie 2021, ora 13:00, la Muzeul de Artă din Târgovişte, Calea Domnească, nr. 185”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.

Premiile vor fi acordate de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte şi se constituie în preţ de achiziţie.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite