Fără certificat verde în zona amenajată pentru Târgul de Crăciun de la Tâgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târg de Crăciun Târgovişte

La Târgovişte nu va avea loc un târg de Crăciun în adevăratul sens al cuvântului, aşa că zona amenajată din Piaţa Mihai Viteazul nu va fi îngrădită. De asemenea, nu se va cere certificatul verde pentru a putea bea un vin fiert sau gusta o turtă dulce.

La Târgovişte, iluminatul festiv de iarnă va fi aprins de Ziua Naţională a României – 1 Decembrie. Zona pietonală din Piaţa Mihai Viteazul - Sindicate a fost deja amenajată cu căsuţe îmbrăcate în lumini, cu dulciuri, cu vin fiert şi alte produse specifice.

Pentru că nu este vorba despre un târg în sensul reglementat în legislaţia privind prevenirea răspândirii noului coronavirus, primarul Cristian Stan a precizat că zona nu va fi îngrădită.

„Înţeleg multe dintre măsuri, dar nici nu putem să fim atât de obtuzi încât să interzicem accesul unor părinţi şi copii, în exterior, cu mască, pe o suprafaţă generoasă. Adică pot să-şi cumpere shaorma de la tejghea sau pizza la stradă, dar să le interzicem să treacă prin piaţă şi să-şi ia o turtă dulce? Absurd. Aşa că, răspunsul acesta este: nu va fi îngrădire şi nu va fi solicitat certificat verde pentru acest spaţiu. Vom fi responsabili, vom avea grijă de noi şi ne vom bucura de această perioadă”, este mesajul primarului Daniel Cristian Stan către târgovişteni.

Târg de Crăciun Târgovişte

De asemenea, manifestările dedicate Zilei Naţionale a Românei vor avea loc, la Târgovişte, fără restricţii suplimentare pentru publicul larg. Ceremonia va începe mâine, ora 11.00 şi se va desfăşura în Piaţa Tricolorului.

Ceremonia militară şi religioasă de Ziua Naţională a României va fi organizată la Târgovişte cu participarea a cel mult 200 de persoane, iar accesul se va face în baza certificatului verde – potrivit Hotărârii CNSU Nr. 105 din 19 noiembrie 2021, doar pentru „zonă oficială”, nu şi pentru public.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Poliţiştii ameninţă cu proteste de 1 decembrie. Sindicatul Europol: „Nu mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fişa postului”

Ce maşini şi avioane de luptă vor putea admira bucureştenii la parada de 1 Decembrie. Restricţiile de circulaţie

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite