Escapadă de o zi în jurul Bucureștiului. Descoperă bijuteriile ascunse: cetăți domnești, muzee, parcuri și mănăstiri VIDEO

0
Publicat:

În umbra agitației urbane a Bucureștiului, există o lume fermecătoare de descoperit în împrejurimile sale. Oricând simțiți nevoia să evadați din zgomotul urban și să vă regăsiți în mijlocul naturii sau al istoriei, escapadele de o zi în județele limitrofe devin o alegere perfectă.

România în topul țărilor cele mai ieftine ca destinație de vacanță. FOTO Colaj YouTube
România în topul țărilor cele mai ieftine ca destinație de vacanță. FOTO Colaj YouTube

Escapada de o zi se poate dovedi una plină de farmec și relaxare, explorând Parcul Natural Comana din Giurgiu, Palatul Potlogi din Dâmbovița și alte destinații din Prahova, Ilfov și Călărași, la îndemâna oricărui bucureștean. 

Snagov, Ilfov. Liniște pe malul lacului 

Dacă suntem în căutarea unui refugiu plin de liniște, Snagov din Ilfov este răspunsul. Mănăstirea Snagov și lacul înconjurător, precum și Palatul Snagov oferă un peisaj plin de misticism și relaxare. O plimbare cu barca (în perioada caldă) sau pur și simplu o plimbare pe malul lacului completează atmosfera de evadare în acest colț de vis. 

Comana, Giurgiu. În inima naturii 

Prima oprire a evadării noastre ne poartă prin meandrele naturii sălbatice din Parcul Natural Comana din Giurgiu. La doar o oră de condus de la București, acest colț de rai oferă o oază de liniște cu lacuri lucioase, păduri dese și cai de apă ce se împletesc armonios.

Înconjurați de peisaje pitorești, putem explora trasee amenajate și vom descoperi zone de observare a păsărilor în această oază naturală.

Parcul Natural Comana. Foto momondo.ro
Parcul Natural Comana. Foto momondo.ro

Mănăstirea Comana, Giurgiu 

În mijlocul peisajelor împădurite și liniștite ale județului Giurgiu, se află Mănăstirea Comana, o bijuterie spirituală cu o istorie adânc înrădăcinată. Această mănăstire, dedicată Sfântului Ioan Botezătorul, oferă o oază de calm și contemplare pentru cei care călătoresc în această regiune. 

Fondată în secolul al XV-lea, Mănăstirea Comana a fost un important centru monahal și cultural. Cu toate acestea, de-a lungul secolelor, a suferit distrugeri și renovări. Cu toate acestea, eforturile de restaurare au readus la viață frumusețea și importanța istorică a acestui loc sfânt.

Potlogi, Dâmbovița. Întâlnire cu istoria 

Localitatea Potlogi din Dâmbovița este un loc binecuvântat de istorie și plin de arhitectură în stil brâcovenesc. Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, ridicat în secolul al XVIII-lea, ne întâmpină cu grădini pline de culoare și arhitectură brâncovenească de o frumusețe răpitoare. Un duet perfect între trecut și prezent, acest conac este un mărturisitor al bogăției culturale din această regiune.

Sinaia, Prahova. Bijuterii arhitecturale și istoricul castelului Peleș

Desigur, Sinaia din Prahova este o adevărată comoară culturală. Castelul Peleș, cu arhitectura sa impunătoare, se ridică printre munți, amintindu-ne de epoci trecute. O vizită la Casa Memorială „George Enescu” sau o plimbare în Parcul Dimitrie Ghica completează tabloul bogat al acestei destinații prahovene.

Castelul Peleș (foto: Historia)
Castelul Peleș (foto: Historia)

Târgoviște, Dâmbovița. Explorează fosta cetate de scaun a Țării Românești

Orașul istoric Târgoviște, cu monumente istorice precum Turnul Chindiei și Mănăstirea Dealu, reprezintă, cu siguranță, o variantă demnă de luat în calcul pentru o evadare dintr-un oraș mare, precum București.

Târgoviște are o atmosferă liniștită și încărcată de istorie, muzee la tot pasul, parcuri recent reabilitate, terenuri de sport și un bazin de dimeniuni olimpice - locul unde s-a lansat campionul David Popovici. De asemenea, Mănăstirea Dealu, importantă necropolă domnească, acolo unde se află îngropat capul lui Mihai Viteazul, dar și osemintele altor domnitori, se află la 5 minute de Târgoviște.

Turnul Chindiei. FOTO Arhivă
Turnul Chindiei. FOTO Arhivă

Călărași. O destinație liniștită pe malul Dunării

În Călărași puteți explora promenada de pe malul râului, sau vizita Parcul Național Lunca Joasă a Prutului Inferior, sau relaxa într-unul dintre restaurantele cu specific local.

În Călărași poți admira fluviul bucurându-te de aerul proaspăt și te poți relaxa într-un cadru natural deosebit. Este recomandat să vizitezi Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" din Călărași. De asemenea, poți explora Rezervația Naturală Lacul Mostiștea dacă iubești natura.  

Pont: înainte de a pleca la orice drum asigurați-vă că verificați orarele de funcționare ale obiectivelor pe care doriți să le vizitați. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite