Dâmboviţenii activi au învăţat să conducă o echipă de voluntari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursul s-a desfăşurat cu sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale
Cursul s-a desfăşurat cu sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale

Pentru a conduce o echipă este nevoie de abilităţi cu care unii dintre noi ne naştem, dar chiar şi în acest caz, avem nevoie de antrenament pentru a ne descoperi vocaţia.

Pornind de la ideea că un bun coordonator de voluntari are în primul rând calităţi de leader şi o viziune clară, Asociaţia Tineri pentru Europa de Mâine, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa prin Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte a organizat în perioada 9-11 septembrie la Târgovişte un curs de Managementul voluntarilor în context Tineret în Acţiune.

Cursul s-a desfăşurat cu sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), instituţia care gestionează în România programul Tineret în Acţiune dedicat învăţării experienţiale a tinerilor şi lucrătorilor de tineret, promovând în acelaşi timp educaţia nonformală şi voluntariatul. 

În cadrul formării, participanţii au avut ocazia de a deprinde cunoştinţele şi dezvolta abilităţile necesare constituirii şi coordonării unei echipe de voluntari. Accentul a fost pus asupra lucrului în proiectele Tineret în Acţiune, dar cele învăţate pot fi aplicate în orice context.

Toţi cursanţii s-au arătat încântaţi de cele învăţate, de calitatea metodelor şi a întregului proces de formare, exprimându-şi dorinţa de a colabora şi pe viitor cu oamenii întâlniţi la curs. În concluzie, programele de voluntariat din Dâmboviţa vor fi din ce în ce mai bune şi mai atractive.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite