Dâmboviţa. Zeci de şcoli boicotează simularea Evaluării Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru simularea evaluarii naţionale au fost organizate la nivel judeţean, 132 de centre în unităţile şcolare care deţin cel puţin o clasa a VIII-a
Pentru simularea evaluarii naţionale au fost organizate la nivel judeţean, 132 de centre în unităţile şcolare care deţin cel puţin o clasa a VIII-a

Cadrele didactice din 55 de şcoli din Dâmboviţa au decis să boicoteze simularea Evaluării Naţionale. Decizia a fost luată prin referendum intern al Sindicatului Liber Învăţământ Dâmboviţa. Profesorii au decis să boicoteze simularea examenului de evaluare naţională nemulţumiţi de faptul că în unele cazuri le-au scăzut veniturile odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării.

Pe de altă parte, de la 1 martie salariile profesorilor au crescut cu 20%, iar sindicaliştii din învăţământ sunt nemulţumiţi de faptul că Legea 153 din 2017 nu include şi personalul nedidactic.

Sindicaliştii din 55 de unităţi de învăţământ dâmboviţene din totalul de peste 120, atât din mediul rural cât şi urban, au decis prin referendum intern sindical boicotarea simulării examenelor naţionale, potrivit liderului Sindicatului Liber Învăţământ (SLÎ) Dâmboviţa, prof. Emil Poamă. 

„Rezultatul consultării membrilor de sindicat prin referendum cu privire la acţiunea sindicală a relevat faptul că din totalul de peste 120 de şcoli din judeţ numai o parte (55) a fost de acord să refuze participarea la simularea Evaluării Naţionale susţinută în intervalul 5-7 martie de elevii claselor a VIII-a. Rezultatul consultărilor a fost comunicat la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, la sfârşitul săptămânii trecute, vineri, 2 martie. În celelalte unităţi şcolare unde nu s-a realizat numărul de voturi favorabil boicotării simulări examenelor de Evaluare Naţională până luni, 5 martie, mai pot analiza şi decide”, a declarat liderul de sindicat, prof. Emil Poamă pentru jurnaldedambovita.ro

Situaţia în judeţul Dâmboviţa

Sunt asteptaţi să susţină simularea celor doua probe 4.662 elevi înscrişi în clasa a VIII-a, în unităţile de învatamant din judeţul Dâmboviţa.

La finalul săptămânii trecute au avut loc simulări tehnice organizate de minister cu inspectoratul scolar si cu persoanele de contact de unităţile de învaăţământ şi au fost instruiţi membrii comisiilor de organizare a simulării din unităţile şcolare.

Pentru simularea evaluarii naţionale au fost organizate la nivel judeţean, 132 de centre în unităţile şcolare care deţin cel puţin o clasa a VIII-a.

Calendarul simulării Evaluării Naţionale de la clasa a VIII-a:

5 martie 2018 - Simulare Limba şi literatură română - proba scrisă

6 martie 2018 - Simulare Matematică - proba scrisă

7 martie 2018 - Simulare Limba şi literatură maternă - proba scrisă

16 martie 2018 - Afişarea rezultatelor

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite