COVID-19. Municipiul Târgovişte, în scenariul galben, în privinţa deschiderii şcolilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scoala digitala online elevi educatie FOTO Shutterstock

Cincisprezece dintre municipiile reşedinţă de judeţ din ţară, printre care şi Târgovişte, sunt încadrate în scenariul galben, rata de infectare fiind cuprinsă între unu şi trei cazuri la mia de locuitori.

Potrivit datelor transmis, luni, de către Ministerul Sănătăţii, cincisprezece dintre municipiile reşedinţă de judeţ sunt în scenariul galben, având o incidenţă cumulată a cazurilor de coronavirus, în ultimele 14 zile, cuprinsă între 1 şi 3 cazuri la mia de locuitori, potrivit news.ro

Este vorba despre municipiile Alba-Iulia, Bacău, Oradea, Brăila, Braşov, Buzău, Târgovişte, Giurgiu, Miercurea Ciuc, Iaşi, Piatra Neamţ, Ploieşti, Tulcea, Râmnicu Vâlcea şi Vaslui.

În aceste localităţi prezenţa fizică a tuturor elevilor la cursuri este exclusă, potrivit regulilor stabilite de autorităţile centrale.

În schimb, municipiul Suceava, unde a fost cel mai mare focar de coronavirus în debutul pandemiei, se regăseşte acum în scenariul verde.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 43 de localităţi de la nivel naţional sunt în scenariul roşu, ceea ce înseamnă cursuri exclusiv online pentru toti elevii, în timp ce 410 localităţi sunt în scenariul galben.

SCENARIILE LUATE ÎN CALCUL

În scenariul 1, sau scenariul verde, toţi elevii merg la şcoală, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, pe de o parte, şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

În scenariul 3, sau scenariul roşu, toţi elevii vor face cursuri online.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite