CNAIR anunţă restricţii de circulaţie pentru maşinile de mare tonaj, în judeţele afectate de caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă restricţii pentru maşinile de mare tonaj, în mai multe judeţe afectate de caniculă. Restricţiile vor fi activate duminică.

Duminică, în intervalul orar 10:00 – 20:00, se vor institui restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t în judeţele: Teleorman, Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

De asemenea, tot duminică, pentru judeţele care vor ieşi de sub incidenţa codului portocaliu, respectiv Satu Mare, Bihor, Sălaj, Arad, Timiş şi Caraş – Severin, se ridică restricţiile de circulaţie.

Pe sectoarele de drumuri expres şi autostrăzi din administrarea CNAIR S.A. traficul se va desfăşura în condiţii normale.

Aceste restricţii vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, Cod Portocaliu – val de căldură persistent, precizează CNAIR.

Măsura este adoptată pentru protejarea şi conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformaţiilor majore ireversibile (ce implică şi pierderea stabilităţii straturilor rutiere) care pot apărea pe reţeaua  rutieră, ca efect al desfăşurării traficului greu în condiţiile climatice de caniculă. 

Conform CNAIR, măsurile sunt dispuse în baza prevederilor  Ordonanţei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naţionale din judeţele afectate de codul  portocaliu, cu excepţia: transporturilor de persoane  transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehicullor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturilor funerare, transporturilor poştale, transporturilor de echipamente de prim ajutor, transporturilor pentru distribuire de carburanţi, transporturilor de mărfuri sub temperatura controlată, transporturilor pentru tractări vehicule avariate, transporturilor pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturilor apă îmbuteliată; transporturilor de produse provenite din exploatări agricole şi transporturilor militare implicate în exerciţii multinaţionale.

De asemenea, pe perioada restricţiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât şi utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

Vă recomandăm să mai citiţi:

CNAIR: S-a depus o ofertă pentru modernizarea şi lărgirea la patru benzi a DN71, Bâldana - Târgovişte - Sinaia

Modificare importantă pe traseul care duce în Staţiunea Padina - Peştera: „Drumul DC 148 va avea sens unic”

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite