CJ va da 600.000 de lei pentru modernizarea unei şcoli din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi, 31 iulie 2018, consilierii judeţeni au aprobat finanţarea proiectului ,,Reparaţie capitală a blocului I al Gimnaziului Săiţi, din localitatea Săiţi, Raionul Căuşeni, Republica Moldova. Valoarea totală a acestui proiect, adoptat cu unanimitate de voturi şi care are termen de finalizare data de 1 septembrie 2019, este de 1,52 milioane lei.

Contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa este de 602.095 lei, însemnând 39,6% din valoarea totală. Pentru anul 2018, Consiliul Judeţean Dâmboviţa va aloca 270.000 lei, iar pentru 2019 suma de 332.095 lei. Contribuţia Raionului Căuşeni este de 918.926 lei, însemnând 60,4% din valoarea totală a proiectului.

Prezenţi la şedinţă au fost şi secretarul de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Veaceslav Şaramet, dar şi preşedintele Raionului Căuşeni, Nicolae Gorban.

„Mă bucur foarte mult că astăzi am putut fi alături de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi aş vrea să transmit un mesaj de mulţumire tuturor din partea căuşenenilor (…) Sper ca această contribuţie financiară alocată în prima etapă să aibă succes şi sunt sigur că în urma acordului semnat pe 1 decembrie 2017 vom avea de căştigat atât noi cei din Raionul Căuşeni cât şi dumneavoastră, dâmboviţenii (...) Sunt sigur că numai prin educaţie vom obţine o economie bună pentru Republica Moldova”, a declarat Nicolae Gorban, preşedintele Consiliului Raionului Căuşeni.

Imagine indisponibilă

„A fost o onoare pentru mine să fiu, astăzi, aici, când s-a decis această înfrăţire concretă, punctuală cu fraţii de peste prut, românii din Raionul Căuşeni, prin repararea unei unităţi de învăţământ la care nu s-a mai lucrat încă din 1984. Este un lucru extraordinar, făcut astăzi pentru 240 de copii, care învaţă acolo. Este un impact extraordinar pe care-l crează Dâmboviţa în Căuşeni”, a spus, la rândul său, Veaceslav Şaramet, secretar de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite