Cazul exploziei de la Crevedia: cum spera să scape de închisoare unul dintre patronii stației GPL

0
Publicat:

În dosarul exploziei de la Crevedia, care a dus la moartea a șase persoane, au apărut primele interceptări. Ionuț Doldurea, unul dintre patronii stației GPL sărite în aer, fiu al primarului din Caracal, a căutat pe internet informații despre țările în care poți să fii extrădat sau boli care te-ar putea scăpa de închisoare.

Ionut Doldurea Cosmin Stanga. FOTO Inquam Photos
Ionut Doldurea Cosmin Stanga. FOTO Inquam Photos

Conform procesului-verbal privind analizarea datelor obținute din dispozitivul utilizat de Ionuț Doldurea, motorul de căutare SAFARI a fost folosit pentru căutarea următoarelor informații: țări fără acorduri de extrădare, boli mentale care ar putea servi drept scuză pentru a evita închisoarea, arată rechizitoriul procurorilor, potrivit Antena 3.

Atât Ionuț Doldurea, cât și Cosmin Stângă, celălalt patron al stației GPL din Crevedia, au fost trimiși în judecată de Parchetul General pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Exploziile din 26 august 2023 au avut consecințe tragice: șase persoane au murit, iar alte 54 au fost rănite.

Firma celor doi, Flagas SRL, care deține stația GPL de la Crevedia, a fost, de asemenea, trimisă în judecată.

Tragedia a avut loc în timpul unui transfer de gaz între două cisterne. Incendiul și exploziile au fost cauzate de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit amplasate în curtea firmei și de existența unei surse de aprindere.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Răcari din județul Dâmbovița.

Ionuţ Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, care a câştigat duminică un nou mandat de edil.

Tragedia a avut loc pe 26 august 2023, în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne. În urma exploziilor, şase persoane au decedat, 54 au fost rănite, opt case au fost distruse total, iar 80 parţial.

Procurorii susţin că incendiul şi exploziile au fost cauzate de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit amplasate în curtea firmei şi de existenţa unei surse de aprindere.

La imobilul din Crevedia nu se putea derula nicio operaţiune cu GPL (depozitare, transvazare etc), deoarece pentru respectiva locaţie nu existau avizele şi autorizaţiile instituţiilor abilitate.

Explozia s-a soldat cu moartea a cinci persoane. FOTO: Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu (Arhivă)
Explozia s-a soldat cu moartea a cinci persoane. FOTO: Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu (Arhivă)

Patronii stației GP care a sărit în aer în august 2023, în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, au fost trimiși în judecată. Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis miercuri, 12 iunie, că Daniel Ionuţ Doldurea şi Cosmin Ionuţ Stîngă vor ajunge în fața instanței.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite