Candidată la Primăria Târgovişte, amendată de Poliţie pentru un mesaj pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un mesaj postat pe pagina sa de socializare i-a adus Anei Maria Nicolae, candidat la Primăria Târgovişte, la alegerile locale, o amendă de 1.400 de lei. IPJ Dâmboviţa a sancţionat-o pentru un mesaj postat sâmbătă, 4 iunie, poliţiştii arătând că ea a continuat campania electorală pe propriul cont.

"Dragii mei prieteni, 

image

Va mulţumesc din suflet pentru efortul vostru de am mă ajută în aceste alegeri, pentru efortul vostru de a veni la vot, într-o perioadă în care această stare de lehamite împotriva clasei politice a atins cote alarmante. 

Cum nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, am să va povestesc ce am păţit. A două zi, după victoria noastră repurtată împotriva lor, m-am întors la muncă. După cum v-am mai spus şi în alte postări, cu toate că am terminat 2 facultăţi la Bucureşti, salariul de profesor universitar asistent este modest, circa 1.200 lei, prin urmare mă simt nevoită să prestez ore suplimentare la Centrul de Arte Carmina Burana. Toate bune şi frumoase până ce alaltăieri în timpul orei pe care o susţineam în compania unei fetiţe, am fost abordată de către 2 agenţi ai Poliţiei.  

Până atunci nu am avut de-a face cu Poliţia, deci am fost puţin speriată şi contrariată. În primă fază am crezut că mi se aduce la cunoştinţă ceva sau în niciun caz că am săvârşit o infracţiune care să aducă a desant în Centrul de Arte. Pe scurt dragii mei am fost reclamată de PSD că am vorbit cu dumneavoastră pe facebook pe data de 4 iunie şi rugată să dau o declaraţie în timpul orei cum am săvârşit infracţiunea. 

Vă anunţ că a două zi am achitat jumătate din contravaloarea amenzii în valoare de 1.400, însă după ce m-am consultat cu prietenii profesori de drept civil m-am hotărât să atac această amendă. Dacă dreptul la comunicare, pe o reţea de socializare ne va fi interzis şi vom fi hăituiţi pentru lucruri închipuite, România nu se va face bine. 

image

Va scriu aceste rânduri nu ca o repulsie sau că această amendă este destul de consistentă faţă de salariul meu. Vă scriu fiindcă sunt hotărâtă să lupt împotriva abuzurilor, a intimidărilor.

A dumneavoastră,

Consilieră independentă, Ana Maria Nicolae", este mesajul postat pe Facebook.

Contactată telefonic, Ana Maria Nicolae a declarat că va ataca procesul verbal al Poliţiei.

"Ei spun că am prelungit campania după ce s-a închis sâmbătă la ora 07.00. Amenda mi-au dat-o marţi, după ce am aflat că am ieşit consilier. Eu nu ştiam că şi Facebook intră în acea categorie de online. Eu le-am spus că AEP nu îmi decontează cheltuielile din Facebok şi ca atare, nu mă pot sancţiona pentru mesajele pe care eu le postez. Este ca şi cum am dat mesaje la prietenii mei din lista mea. Sunt prietenii mei, odată ce mi-au cordat cererea de prietenie. Nu m-am dus la uşă la cineva necunoscut să îi spun să mă voteze", spune consiliera.

image

Potrivit procesului verbal întocmit, Ana Maria Nicolae a fost amendată conform art. 108, alin 1, lit. ş, din legea 115/2015 - legea privind desfăşurarea elegerilor locale. 

Ce spune legea la litera "ş"

"continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale potrivit dispoziţiilor art. 64, prin lansarea, afişarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, precum şi sfătuirea alegătorilor, în ziua votării, la sediul secţiilor de votare sau în perimetrul prevăzut la art. 83 alin. (1), să voteze sau să nu voteze anumite partide politice, alianţe politice, alianţe electorale ori candidaţi independenţi"

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite