Când vor primi sinistrații de la Crevedia bani pentru reconstruirea locuințelor distruse de explozii

0
Publicat:

20 de familii din Crevedia au rămas pe drumuri, casele lor fiind distruse de exploziile de la stația GPL. Au dormit fie la rude, fie în căminul cultural din localitate, pus la dispoziție de primărie, unde au fost instalate paturi.

Ajutoare pentru sătenii din Crevedia. FOTO Corneliu Ștefan
Ajutoare pentru sătenii din Crevedia. FOTO Corneliu Ștefan

Crucea Roșie, alături de autoritățile județene au mers, miercuri, la Crevedia, unde au dus frigidere, alimente, apă, pături și alte lucruri necesare.

În ședința Consiliului Judeţean Dâmbovița, vor fi aprobate primele sume pe care le vor putea folosi pentru ce au dânșii nevoie în momentul de față. De asemenea, împreună, am stabilit că toți copiii familiilor afectate vor primi rechizite și haine pentru a începe anul școlar cu bine. Tot astăzi, alături de Crucea Roșie, am dus frigidere, alimente, apă, pături și alte lucruri care îi vor ajuta în spațiile de cazare ce le-au fost puse la dispoziție. I-am asigurat că imediat după evaluarea pagubelor, vom transmite premierului Marcel Ciolacu solicitarea prin care, din fondul de rezervă al Guvernului, să fie alocate, cât mai rapid, sumele necesare reconstruirii și reparării caselor afectate”, a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Opt case au ars complet, iar alte aproximativ 20 au fost afectate grav, în urma celor trei explozii. La căminul Cultural au fost organizate 90 de paturi, însă, la momentul acesta, numai nouă persoane au cerut un loc.

Oamenii ar urma să primească ajutoare de la Guvern

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că a discutat cu șeful CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, despre sprijinul pe care să-l ofere celor care au avut casele afectate de exploziile de la Crevedia.

„Am vorbit și cu președintele CJ Dâmbovița, să vedem ce ajutoare trebuie să dăm pentru cei afectați. Sunt șapte case afectate în zona exploziei. Despre transferuri iese domnul ministru Arafat, ca să detalieze”, a precizat liderul de la Palatul Victoria.

Azi suntem pregătiți să transferăm câți mai mulți. Mai ales cei care au nevoie”, a completat președintele PSD.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite