Autorităţile au deschis un birou pentru declararea nou-născuţilor, la Spitalul Judeţean Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programul biroului este de luni până vineri, în intervalul 09.00-13.00
Programul biroului este de luni până vineri, în intervalul 09.00-13.00

Începând de luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte va funcţiona un birou de declarare naşteri. Iniţiativa vine în sprijinul părinţilor care erau nevoiţi, până acum, să  se ducă la Primăria Târgovişte pentru a-şi declarar odraslele. Acest lucru se poate face în continuare şi la administraţia locală.

“Este vorba de rezolvarea unei probleme care vizează declararea naşterilor, pentru că părinţii trebuiau săs e deplaseze la Primăria Târgovişte. Cred că este un demers care vine în întâmpinarea persoanelor care se confruntă cu această situaţie. Vreau să menţionez că situaţia ne-a fost semnalată în mai multe rânduri. Erau foarte mulţi oameni care veneau de multe ori în pijamale, în halate la Primăria ca să declare naşterile. Acum vor face treaba aceasta la Spital”, a spus primarul Cristian Stan.

Programul biroului este de luni până vineri, de la 09-13.00. De asemenea, declarările de naşteri se pot face în continuare şi la Primăria Târgovişte, în intervalul 14.00-16.00.  

birou declarare nou-nascuti

“Mulţumec Consiliului Judeţean şi Spitalului pentru că ne-au pus la dispoziţie un spaţiu. Au asigurat mobilierul, cu registru de stare civilă şi cu personal urmează să vină Primăria Târgovişte”, mai spune edilul.

Potrivit managerului Spitalului, biroul are o dublă utilitate. “Biroul are dublă utilitate, atât pentru aparţinători, dar şi pentru Spital, întrucât insituţia se afla în imposibilitatea de a încasa banii de la CJAS pentru serviciile acordate, întrucât nou născutul pleca în maxim 5 zile de la Spital, iar certificatul se elibera în cel mult 30 de zile”, a declarat dr. Claudiu Dumitrescu.

Aproximativ 150 de naşteri au loc în fiecare lună în Târgovişte.

„Este încă o dovadă a bunelor relaţii dintre instituţii. Este salutară această iniţiativă”, a spus la rândul său, preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite