10 insule de vis din Grecia pe care trebuie să le vizitaţi în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
10 insule de vis din Grecia
10 insule de vis din Grecia

Vara este pe sfârşite, însă puteţi visa într-un moment de repaus la una dintre cele mai frumoase plaje ale Greciei. Vă puteţi planifica o călătorie pe ultima sută de metri sau, de ce nu, pentru anul viitor, potrivit Greece-is.com.

SIMOS, ELAFONISOS

image

O scurtă plimbare de 10 minute cu feribotul de la Laconia din Peloponezul sud-estic vă aduce pe această insulă minusculă, unde nisipul alb fin conferă apei o culoare incredibilă de culoare roz. Zona pare a fi încă neatinsă, chiar şi în ciuda numărului mare de turişti. Este preferată de familiile cu copii. Zona este, de asemenea, populară pentru camping, fiind la o aruncătură de băţ de la plajă.

BALOS, CRETA

image

În laguna situată în vârful nord-vestic al Cretei, apele sunt atât de puţin adânci, încât puteţi merge de la un ţărm la altul. Accesul se face fie cu barca, fie cu piciorul. În timpul sezonului de vârf, insula devine destul de ocupată.

GRIAS PIDIMA, ANDROS

image

Andros este deosebit de populară printre excursionişti, datorită reţelei premiate de trasee şi a apelor cristaline. Grias la Pidima dispune de o stâncă masivă, care se ridică din apă şi la care se poate ajunge fie cu barca, fie pe o cărare care este la doar 5 minute de mers pe jos de drumul principal. 

NAVAGIO, ZAKYNTHOS

image

Nu aveţi nevoie de o maşină pentru a obţine o fotografie ideală de Instagram cu acest loc minunat. Plaja poate fi accesată numai cu barca, cu excepţia cazului în care folosiţi o paraşută.

RED BEACH, SANTORINI

image

Este una dintre cele mai populare plaje din Santorini. Apele sale albastre sunt înconjurate de stânci roşii adânci şi de stânci de tot felul, care se întâlnesc, de regulă, pe o insulă vulcanică. Se află la doar 10 minute de mers pe jos de drum.  

VOIDOKILIA

image

Faimosul golf al Voidokilia este uşor de găsit pe o hartă - seamănă cu litera greacă "omega" (Ω). Este situată lângă Pylos, aproape de vârful sud-vestic al Peloponezului. În anumite momente ale anului se mai pot vedea ţestoase de-a lungul plajei protejate în cadrul reţelei Natura 2000.

KAVOUROTRIPES, SITHONIA, HALKIDIKI

image

Este dificil să alegeţi o singură plajă preferată din Sithonia. La urma urmei, această regiune din Grecia continentală este renumită pentru ţărmurile sale. Kavourotripes, adică "găuri de crab", este pentru cei care preferă nisipul, ci plajele stâncoase, la umbra pinilor.

SARAKINIKO, MILOS

image

Are o plajă asemănătoare unui peisaj de pe lună, Este apreciată de fanii de snorkeling.  

PORI, ANO KOUFONISI

image

Este o destinaţie în care maşinile sunt inutile. Cu nisipul său alb şi apele limpezi, Pori este întotdeauna magică.

KATERGO, FOLEGANDROS

image

Este o insulă mică, cicladică, renumită pentru zonele sale uimitoare, medievale, spalate în alb. Pentru o abordare mai relaxantă şi mai romantică, la Katergo se poate ajunge şi cu barca.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite