Tânăr cercetător, mort pe masa de operație, la spitalul din Vatra Dornei, în timpul unei operații la cot VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de 28 de ani a ajuns la Spitalul Vatra Dornei (Suceava) cu dureri la un cot, pentru că s-a accidentat la un meci de fotbal cu prietenii. El a murit în timp ce era operat.

Valeriu Stoilov, tânărul mort pe masa de operație Vatra Dornei
Valeriu Stoilov, tânărul mort pe masa de operație Vatra Dornei

Tragedie la Vatra Dornei, unde un tânăr de 28 de ani, pe nume Valeriu Stoilov, a murit brusc, în timp ce era pe masa de operație, la spitalul din localitate.

Tânărul, care era cercetător la Centrul de Economie Montană "CE-MONT" din Vatra Dornei, a suferit un accident banal la un meci de fotbal cu prietenii.

Acesta s-a prezentat la spital, la finele săptămânii trecute, pentru că avea dureri.

Medicii de aici i-au spus, după investigații, că are nevoie de o intervenție chirurgicală de rutină, pentru că avea fractură de cot, și l-au programat pentru operație pe 15 martie.

Numai că miercuri, 15 martie, imediat după ce a fost anesteziat, pacientul a intrat brusc în stop cardio-respirator și nu a răspuns ulterior manevrelor de resuscitare.

Cunoscuții sunt în stare de șoc după decesul subit al tânărului și își pun întrebări cu privire la cauzele decesului.

Pe rețelele de socializare, mesajele de condoleanțe curg, iar cunoscuții se întreabă cum de a fost posibil ca un tânăr fără probleme de sănătate deosebite să moară în timpul unei intervenții chirurgicale de rutină.

Se fac cercetări pentru ucidere din culpă

Conducerea unității a derulat o anchetă internă și așteaptă acum rezultatele efectuării necropsiei pentru că nu se cunoaște din ce cauză a intrat tânărul în stop cardio-respirator.

Directorul medical al spitalului din Vatra Dornei, Cristian Rusu, a declarat că tânărul a fost internat în spital pe 13 martie, urmând ca pe 15 martie să fie operat la cot.

După internare, pacientului i s-au făcut analize și investigații preoperatorii și s-a stabilit că acestea nu avea nici o altă afecțiune. 

Directorul medical a confirmat faptul că tânărul a intrat în stop cardio-respirator după ce a fost anesteziat, dar a fost resuscitat.

Numai că a intervenit un al doilea stop cardio-respirator. Tânărului i s-au efectuat manevre de resuscitare o oră și jumătate, dar fără succes, așa că s-a declarat decesul.

Directorul Cristian Rusu spune că anestezia a fost făcută de un medic cu experiență și care nu a avut probleme anterior în sala de operație.

Directorul medical al spitalului a declarat presei că, din informațiile pe care le are, tânărul ar fi fost testat dacă are sau nu alergii la substanțele cu care a fost anesteziat.

De altfel, cazul este cercetat de polițiști, care au deschis dosar pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, dar și de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Și anchetatorii așteaptă rezultatele necropsiei, urmând ca ulterior să stabilească circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Mama tânărului este în stare de șoc și acuză medicul anestezist

Defunctul avea domiciliul în acte în județul Neamț, însă lucra în Vatra Dornei.

Cu ochii în lacrimi, mama tânărului de 28 de ani a povestit cum a fost sunată de medici și anunțată că fiul ei este mort. A rămas șocată la telefon și a întrebat cum este posibil să moară de la o mână ruptă.

A venit apoi la spital și a discutat cu medicul anestezist, despre care spune că tremura, iar în momentul în care a întrebat ce s-a întâmplat la anestezie, acesta i-a reproșat mamei că îl deranjează.

Femeia vrea să afle adevărul despre moartea fiului ei și va depune plângeri peste tot. Ea spune că tânărul nu avea nici un fel de problemă medicală și practica sporturi.

Mama este de părere că medicul anestezist e mult prea bătrân și ar trebui să îi lase pe cei mai tineri să vină în spital și să profeseze, „să nu mai omoare oameni cu zile“.  

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite