VIDEO Momentul în care presupusul pedofil din Vatra Dornei încearcă să fugă de jandarmi. Câteva minute mai târziu avea să intre în comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cameră video amplasată în zona în care s-a desfăşurat festivalul de muzică populară de la Vatra Dornei a surprins momentul în care presupusul pedofil, Ioan Csapai, a încercat să fugă de jandarmii care i-au cerut să se legitimeze.

În înregistrarea video obţinută în exclusivitate de „Adevărul” se vede cum bărbatul acuzat că a molestat o copilă de 12 ani se îndepărtează de un jandarm care înceracă să-l legitimeze. Jandarmul îl prinde de braţ, dar bărbatul reuşeşte să scape şi începe să alerge. Este prins din urmă în zona unui parc.

Într-o altă înregistrare video, făcută de un trecător, se vede cum o echipă formată din trei jandarmi încercă să-l imobilizeze pe bărbatul care cântărea în jur de 90 de kilograme. În imagini se vede clar cum bărbatul este ţinut cu faţa în jos de către doi jandarmi. O jandarmeriţă care făcea parte din echipajul de intervenţie se apropie de individul culcat la pământ şi îi pulverizează spray lacrimogen direct în faţă, de la o distanţă mică, de cel mult 20 de centimetri. 

Asta în condiţiile în care în Ghidul de Intervenţie Profesională al Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, la pagina 62, se arată că distanţa eficientă de folosire a pulverizatorului de mână cu substanţe iritant-lacrimogene este de maximum trei metri, dar nu mai puţin de 1,5 – 2 metri.


Imediat după ce este „gazat”, Ioan Csapai rămâne inert. Bărbatul a fost transportat în comă profundă la Spitalul judeţean Suceava, unde a decedat la 20 de ore după intervenţia jandarmilor. Pe certificatul medical constatator al decesului sunt trecute trei cauze. "Starea morbidă care a provocat direct decesul" este insuficienţa cardio-respiratorie acută. Fratele presupusului pedofil a declarat că va lua legătura cu un avocat pentru că are indicii că se încearcă măsluirea dosarului.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite