Vicepreşedintele CJ Suceava, reţinut 24 de ore. A fost prins de DNA în flagrant delict primind mită 40.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Creţu / FOTO: svnews.ro
Silviu Creţu / FOTO: svnews.ro

Politicianul sucevean a fost reţinut marţi, 5 aprilie, pentru 24 de ore, după ce la începutul săptămânii DNA anunţase că a început urmărirea penală.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cristinel Creţu Silviu, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant când primea mită 40.000 de euro, în sediul instituţiei pentru care lucrează. 

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore începând cu data de 4 aprilie 2022, a inculpatului CREŢU SILVIU-CRISTINEL, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, a transmis, marţi, DNA.  

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat luni, 4 aprilie, că procurorii insituţiei au început urmărirea penală pentru luare de mită şi trafic de influenţă pe numele lui Silviu Creţu, vicepreşedintele CJ Suceava, instituţie condusă de Gheorghe Flutur, actualul lider interimar al PNL. Creţu a fost prins când lua, la locul de muncă, o mită de 40.000 de euro.

„În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: La începutul lunii decembrie 2020, suspectul Creţu Silviu-Cristinel, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, ar fi acceptat şi primit, de la administratorul unei societăţi comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Judeţean Suceava cu atribuţii de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituţie cu firma administratorului să decurgă în bune condiţii, iar plăţile să fie făcute la timp”, precizează DNA. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Imagini spectaculoase din Apuseni. Două animale foarte rare se joacă cu camera de filmat VIDEO

Jocuri de culise în PNL. Demisia lui Cîţu resetează împărţirea funcţiilor în partid

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite