Viața unei tinere care a încercat să se sinucidă printr-o metodă neobișnuită, salvată la limită de medicii din Suceava

0
Publicat:

O tânără de 20 de ani a ajuns în stare critică la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Clinic Județean Suceava, după ce ar fi încercat să se sinucidă. Medicii au reușit să îi salveze viața în urma unei intervenții chirurgicale complexe.

Medicii au operat-o două ore pe fata de 20 de ani ca să îi salveze viața FOTO arhivă Adevărul
Medicii au operat-o două ore pe fata de 20 de ani ca să îi salveze viața FOTO arhivă Adevărul

Pe 26 ianuarie, la Unitatea de Primire a Urgențelor Suceava a fost adusă de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean o tânără în vârstă de 20 de ani care încercase să se sinucidă, tânăra având o plagă înjunghiată autolitică la nivelul hemitoracelui drept. 

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Județean Suceava, pacienta, deși conștientă, era instabilă hemodinamic și în şoc hemoragic. În urma investigațiilor efectuate în UPU s-au constatat leziuni la nivelul plămânului și pericardului care au condus la hemopneumotorax și hemopneumopericard. 

„După stabilizarea temporară începută de echipajul SAJ și continuată în UPU, pacienta a fost dusă direct în sala de operație de la chirurgie, unde s-a reușit identificarea și oprirea rapidă a sursei sângerării, respectiv artera toracică internă și apoi rezolvarea celorlalte leziuni", spun reprezentanții spitalului.

Intervenția a durat aproximativ două ore, iar evoluția pacientei este favorabilă. Echipa operatorie a fost formată din medicii chirurgi Daniel Gavril, Bianca Voroniuc Bianca, medic ATI Dănuț Barbunc și asistentele de la blocul operator Mirela Andreica și Mihaela Sauciuc.

„Fiind o urgență chirugicală cu iminență de deces, pacienta a fost admisă direct în sala de operație intervenindu-se prompt și identificându-se leziunile amenințătoare de viață. O întârziere a intervenției ar fi determinat decesul pacientei", a declarat medicul Daniel Gavril.

Medicii au reușit in extremis să îl salveze viața tiinerei în urma intervenției chirurgicale complexe.

„Încă o dată, colaborarea exemplară între medici de diverse specialități, radiolog, urgentist, chirurgi, anestezist, a făcut posibilă salvarea unei vieți", au mai transmis reprezentanţii Spitalului Clinic Județean Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite