Urmărire ca în filme, în trafic și prin apă, pentru prinderea unui minor care conducea o mașină cu numere false

0
Publicat:

Un adolescent de 17 ani nu a vrut să oprească, la un control al polițiștilor, autoturismul pe care îl conducea pe o stradă din Pătrăuți, județul Suceava . El a fost imobilizat și încătușat într-un câmp, după ce a fugit de agenți.

Șofer încătușat de agenți. FOTO: Arhivă
Șofer încătușat de agenți. FOTO: Arhivă

Urmărire ca în filme, în localitatea suceveană Pătrăuți, după un minor de 17 ani care s-a urcat la volanul unei mașini cu numere false.

Acesta a fost observat de polițiști pe DJ 208V, pe raza comunei Pătrăuți. Agenții au făcut semnal de oprire, însă șoferul a apăsat și mai tare pedala de accelerație, așa că polițiștii au pornit în urmărirea lui.

Autoturismul a intrat pe un drum comunal iar la un moment dat, în timp ce gonea cu polițiștii pe urme, șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat într-un alt vehicul, care era parcat regulamentar pe partea dreaptă a părții carosabile.

Șoferul și-a continuat însă deplasarea aproximativ 400 metri, iar într-o curbă la stânga, din cauza drumului acoperit cu pietriș, a scăpat mașina de sub control, izbindu-se frontal de un gard din lemn.

Conducătorul auto a coborât din autoturism și a fugit înspre un pârâu, fiind urmărit de către polițiști pe jos. După ce a traversat apa, pe un câmp, fugarul a fost ajuns, imobilizat și încătușat de către agenți. oamenii legii l-au legitimat și au constatat că este un minor de 17 ani, din comuna Pătrăuți, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Cu ocazia verificării în bazele de date privind evidența autoturismelor, polițiștii au constatat că mașina fugarului nu figurează ca fiind înmatriculată în România și avea numere de înmatriculare false - de la un alt vehicul.

Minorul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

El a fost reținut pentru 24 de ore, fiind dus în Arestul IPJ Suceava și urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de luare a unei măsuri privative de libertate.

Polițiștii au întocmit pe numele său dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite