Un ucrainean a vrut să intre în ţară cu 20 de pisici de rasă dosite într-un compartiment secret al maşinii

0
0
FOTO: politiadefrontiera.ro
FOTO: politiadefrontiera.ro

Cetăţeanul ucrainean în vârstă de 39 de ani conducea un microbuz, iar banii erau ţinuţi într-o valiză pe care nu a declarat-o la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, Suceava. Pisicile erau dosite într-un compartiment secret al maşinii.

Un cetăţean ucrainean, de 39 de ani, care vrut să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, având într-o valiză 21.940 dolari, a rămas fără bani şi a fost sancţionat.

„Marţi, 14 decembrie a.c., în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat pentru a intra în România, conducând un microbuz înmatriculat în Ucraina, cetăţeanul ucrainean V.M., în vârstă de 39 de ani. La controlul de frontieră, efectuat de poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrătorii vamali, în bagajele personale ale şoferului a fost descoperită suma de 21.940 dolari USA, sumă pe care cetăţeanul ucrainean nu a declarat-o autorităţilor competente.

În consecinţă, suma de bani a fost reţinută de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Siret, care l-au şi sancţionat contravenţional pe şofer în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliţia de Fontieră.

Surse neoficiale susţin că şoferul voia să tranziteze România, având ca destinaţie finală Turcia. În microbuzul acestuia, oamenii legii au mai găsit 20 de pisici de rasă. Valoarea de piaţă a unui pui este de 500 de dolari. Pisicile nu au fost confiscate.

pisici ascunse in torpedou

FOTO: Oana Şlemco

Pentru abaterile constatate, cetăţeanului ucrainean nu i s-a permis intrarea în ţară solicitându-se instituirea măsurii de interzicere a intrării pe teritoriul României pentru următorii cinci ani. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Florin Roman şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Cercetării şi Digitalizării: „Nu aţi reuşit să mă acuzaţi de fapte penale”

Olaf Scholz, primul mesaj pentru Putin din postura de cancelar: Rusia va plăti „un preţ mare” dacă va ataca Ucraina

Mai multe - Suceava

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite