Un profesor universitar explică de ce COVID-ul ucide mai puţin în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prof.univ.dr.ing Mihai Dimian FOTO: Radiotop.ro
Prof.univ.dr.ing Mihai Dimian FOTO: Radiotop.ro

Profesorul universitar Mihai Dimian, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, a explicat pe contul său de Facebook, de ce s-au înregistrat mai puţine decese în ultimul val al pandemiei de COVID-19, care a afectat Marea Britanie.

Mihai Dimian este profesor la Universitatea „Ştefan cel Mare” şi are un CV impresionant. Încă de la izbucnirea pandemiei de COVID-19 s-a implicat în activităţi de depistare şi limitare a răspândirii bolii în judeţul Suceava. 

Mulţumită efortului său, Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” a avut primul laborator de testare COVID din judeţ, în martie 2020, când, din cauza numărului mare de infectări, Suceava a fost denumită „Lombardia României”. El a avut ideea să mute de la universitate la spital aparatura de depistare a virusului. 

Miercuri, 15 septembrie, universitarul a explicat pe contul său de Facebook de ce Marea Britanie a înregistrat mai puţine decese în cel mai recent val al pandemiei care a afectat această ţară, comparativ cu valurile anterioare.

„De COVID ne vom tot îmbolnăvi de acum înainte. Însă, acum, încă mai puteţi alege cum să treceţi prin boală şi cum să vă creşteţi şansa de a trăi. (…) Putem filosofa pe facebook cât doriţi dar realitatea este că ultimul val a găsit mai mult de două treimi din populaţie vaccinată în UK iar numărul de decese este incomparabil mai mic decât cel din valurile anterioare. România are o rată de vaccinare de 3 ori mai mică iar începutul acestui val începe să arată o creştere a deceselor similară cu cea din valurile anterioare. Succes în alegerea dumneavoastră!”, a transmis profesorul. 

Mesajul este însoţit şi de un grafic în care se arată evoluţia deceselor în Marea Britanie comparativ cu decesele înregistrate în România, în diferite valuri ale pandemiei. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

O şoferiţă găsită cu alcoolemie de 0,05 la mie a învins Poliţia susţinând că a mâncat alimente fermentate

Cum a fost umilită Poliţia în instanţă de un şofer prins „zburând” cu 198 km/h

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite