Sprijin surprinzător pentru şefa de promoţie care a rămas fără diploma de bac pentru că „a dat la copiat”. Un prorector îi va plăti taxele universitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Mihai Dimian, i-a transmis un mesaj şefei de promoţie de la Moldoviţa, care a fost eliminată din bacalaureat pentru că şi-a lăsat colegii să se inspire din lucrările ei.

Prorectorul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava, Mihai Dimian, a scris într-o postare pe Facebook că atunci când era elev şi-a lăsat colegii să-i copieze temele. 

Poate şi din acest motiv o înţelege pe Alexandra Bîndiu, şefa de promoţie a Liceului „Vasile Cocea” de la Moldoviţa, acuzată de fraudă pentru că şi-a lăsat colegii de clasă să se inspire din lucrările ei de la bacalaureat. 

Diploma tinerei a fost anulată. În lipsa unei decizii judecătoreşti favorabile, Alexandra va putea să susţină din nou bac-ul abia în toamna anului viitor.

„Când eram elev, se adunau vreo 10 colegi la mine acasă şi făceam temele împreună. În realitate, eu făceam temele, ei le cam copiau de la mine şi apoi mergeam să jucăm fotbal împreună. În amintirea acelor vremuri, voi plăti personal taxa de studii pentru Alexandra Bîndiu, şefa de promoţie de la Moldoviţa căreia i-a fost anulată diploma de bacalaureat pentru că ar fi lăsat colegii să se inspire de la ea în timpul examenului. Nu am văzut imaginile dar probabil că s-a întâmplat acest lucru şi legea trebuie aplicată. Poate legea e prea dură în acest caz, însă aceasta e o altă discuţie şi ar trebui să răspundă cei care au făcut-o”, a declarat Mihai Dimian.

Prorectorul a arătat că Alexandra este o elevă foarte bună şi a spus că speră să se pregătească pentru sesiunea următoare bacalaureat.

17 candidaţi care au susţinut bacalaureatul la Liceul „Vasile Cocea” din Moldoviţa au fost eliminaţi din examen, după 10 zile de la afişarea rezultatelor pentru fraudă. Între ei şi Alexandra Bîndiu. Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Suceava, profesorul Grigore Bocanci, susţine că şefa de promoţie nu a copiat, dar i-a lăsat pe ceilalţi candidaţi să se inspire din lucrările ei, iar legea pedepseşte şi această abatere. „Ea a fost cea care a dat ciorenele ei altora din sală”, a spus Grigore Bocanci.

Cei 17 tineri eliminaţi din bacalaureat n-au avut voie să conteste decizia celor care au urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere amplasate în sălile de examinare. Ei se pot adresa doar instanţei de judecată, ceea ce înseamnă că vor putea primi o hotărâre judecătorească peste mai bine de un an. Pe de altă parte, potrivit legislaţiei actuale, tinerii acuzaţi de fraudă vor putea să dea din nou bac-ul abia în toamna anului viitor.

Citeşte şi:

VIDEO Activistul de mediu Tiberiu Boşutar, după ce hoţii de lemne au încercat să-l linşeze şi i-au distrus maşina: „Nu mă sperie“

VIDEO Momentul în care cel mai vocal activist de mediu din Suceava este atacat cu o scândură. „Să vină Poliţia! Ne omoară acum!”

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite