Șofer la un pas să se înece într-un canal cu apă. Fugea de polițiști pentru că n-avea RCA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La volan se afla un tânăr de 27 de ani, care nu a vrut să oprească la un control de rutină. Autoturismul a scăpat de sub control și a plonjat într-un canal betonat, plin cu apă, de pe râul Suceava.

Mașina căzută într-un canal cu apă din Bilca, Suceava FOTO: ISU Suceava
Mașina căzută într-un canal cu apă din Bilca, Suceava FOTO: ISU Suceava

Accidentul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, 2/3 aprilie 2023, pe raza localității sucevene Bilca. La volan se afla un tânăr de 27 de ani, care nu a vrut să oprească la un control de rutină, așa că polițiștii au pornit în urmărirea sa.

Pe când vehiculul gonea pe latura sudică a canalului de evacuare a apei a microhidrocentralei nr. 3 Bilca, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a ieșit în afara părții carosabile și a plonjat în apă.

Cum autoturismul se scufunda, conducătorul auto a ieșit din interior și a început să înoate către unul dintre pereții canalului.

Având în vedere că debitul de vărsare al apei era foarte mare, tânărul nu putea înainta înspre peretele exterior al canalului de evacuare a apei, fiind purtat în continuare de curenții de apă.

 La un moment dat, acesta s-a scufundat și nu mai putea fi observat. Atunci au intervenit polițiștii, care  au coborât înspre unul din pereții canalului de evacuare a apei, unde, cu ajutorul unei crengi de aproximativ trei metri, au reușit să-l tragă pe șofer înspre peretele canalului.

  El a fost scos din apă chiar de către polițiștii care îl urmăreau, înainte ca la fața locului să ajungă pompierii.

Ulterior, paramedicii SMURD au preluat fugarul, care era conștient și cooperant, dar avea traumatisme și prezenta hipotermie. După acordarea primului ajutor medical, acesta a fost transportat la spital, pentru investigații suplimentare.

Pompierii au făcut verificări cu atenție pentru ca nu cumva în interiorul autoturismul scufundat să mai fie cineva.

Mașina a fost scoasă din canalul cu apă după eforturi de zeci de minute, cu ajutorul unui utilaj greu adus de autorități.

Polițiștii au aflat ulterior și de ce șoferul fugea de ei. Tânărul nu era băut, avea permis de conducere valabil, însă nu avea asigurare obligatorie pentru autoturism și nici certificatul de înmatriculare nu mai era valabil.

Din cauza acestor nereguli, el și-a pus viața în pericol, fiind la un pas de a se îneca. 

Altă urmărire soldată cu victime

În luna august a anului trecut, un tânăr a murit, iar altul a fost grav rănit în urma unui accident petrecut pe când tinerii încercau să scape de polițiștii care îi urmărea.

În timpul urmăririi în trafic, autoturismul BMW s-a răsturnat în afara părții carosabile după ce s-a răsturnat succesiv de mai multe ori, victimele fiind proiectate în exterior.

Șoferul de 38 de ani a murit, iar pasagerul de 26 de ani a ajuns în stare gravă la spital după cursa nebună.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite