Rablele abandonate vor dispărea din municipiul Suceava. Proprietarii vor primi amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În municipiul Suceava vor fi ridicate maşinile abandonate pe străzi. Astfel, toate rablele ce nu au mai fost scoase din parcare de ani buni de zile vor fi duse fie la reparat, fie la un centru de colectare a fierului vechi.

După ce se face acea procedură cu notificarea pe parbriz la loc vizibil şi căutarea proprietarului acasă cu poliţia locală, rutieră, dacă maşina are numere de înmatriculare, în termen de 10 zile aceasta este ridicată, dusă la un sediu al primăriei municipiului Suceava, în zona fostei uzine de apă de la staţia de epurare de la Lipoveni şi în alte 10 zile trece, prin dispoziţiile primarului în proprietatea municipiului şi este valorifcată.

Dacă persoana vrea să şi-o recupereze are de achitat toate costurile cu transportul, dar şi o amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei, pe care o aplică cei de la poliţia rutieră.

„Eu sper ca în perioada următoare să fie cât mai multe astfel de maşini ridicate de proprietar. Dacă nu, le ridicăm noi. Vă pot spune că anul acesta au fost identificate şi somate 33 de astfel de autovehicule. 24 de persoane au înţeles că trebuie să şi le ia şi un vehicul este în momentul de faţă în procedură de ridicare prin dispoziţie. De anul trecut mai avem 3 maşini de valorificat la centre de tip REMAT. Costurile nu sunt foarte mari. Pe aceste maşini pe care le valorificăm noi, ieşim în minus dacă calculăm transportul şi toată procedura aplicată, dar nu e vorba de bani aici, e vorba de bun-simţ faţă de vecini, faţă de municipalitate şi faţă de mediul  înconjurător”, a declarat viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovschi.

image

Legat de problema locurilor de parcare insuficiente, Lucian Harşovschi a mai precizat că poliţia locală va relua în perioada următoare controalele, în vederea identificării maşinilor mari care sunt parcate între blocuri. În cazul în care proprietarii acestor autovehicule nu le vor muta într-un loc care să fie proprietatea lor privată sau pe care să îl aibă în administrare, aceştia riscă amenzi între 500 şi 2.500 de lei pentru persoane juridice şi între 250 şi 1.000 de lei pentru persoane fizice.

Alte ştiri pe această temă:

Cimitirul maşinilor de poliţie, înfiinţat la Slobozia. Zeci de automobile sunt abandonate într-o curte interioară

Rablele străine poluează Republica Moldova

69 de maşini confiscate ruginesc în curtea IPJ Maramureş. În tot acest timp poliţiştii umblă pe străzi cu rable

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite