Prefectul Sucevei: „Vom face totul ca refugiaţii care cer ajutor să-l primească“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Prefectura Suceava a anunţat că au fost identificate posibile locuri de amplasare a unei tabere mobile pentru refugiaţii ucraineni, care ar putea să vină în România.

Prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan, a declarat că pe plan local au fost identificate posibile locuri de amplasare a taberei mobile pentru refugiaţi, în contextul tensiunilor între Ucraina şi Rusia. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a pregătit echipamentele pentru dotarea taberei.

„ISU m-au asigurat că echipamentele (corturi, paturi, perne, pături, cearşafuri, surse de curent electric, tot ce permite cazarea temporară a unor cetăţeni) pot fi amplasate în teren în maxim 12 ore. De asemenea, au fost identificate şi alte spaţii de cazare, astfel încât să fim în măsură a gestiona un eventual aflux de refugiaţi din ţara vecină, pe teritoriul judeţului. Aceste spaţii de cazare, verificate în prealabil de personalul din cadrul ISU, vor fi puse la dispoziţie fie de autorităţile publice locale, fie de operatori din turism, îndeplinind condiţiile minime în vederea cazării refugiaţilor”, a declarat Moldovan.

El a arătat că analiza efectuată împreună cu structurile implicate în gestionarea unui eventual aflux de refugiaţi a avut în vedere şi asigurarea atât a asistenţei medicale, cât şi a celei psihologice ce trebuie acordată acestor persoane, luând în considerare traumele emoţionale la care sunt supuse.

„Este evident că nu ne dorim să fim puşi în situaţia de a pune în practică planurile pe care le avem, ne dorim ca situaţia din ţara vecină să revină la normal, dar la nevoie, vom face tot ceea ce este necesar astfel încât refugiaţii care vor solicita ajutor pe teritoriul ţării noastre să-l şi primească”, a arătat prefectul. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Surpriza unui român în Italia: a mers la prostituate, dar şi-a găsit soţia „la treabă“. A omorât-o, apoi s-a sinucis

Cum se lăfăia un „macho man“ din banii iubitei prostituate: „Să îmi ţii şi mie bănuţi, baby mik şi dulce“

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite