Preafericitul Daniel merge la Rădăuţi pentru a sfinţi o mănăstire de maici. Patriarhul BOR nu a putut ateriza la Suceava, din cauza ceţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preafericitul Părinte Daniel va merge la Rădăuţi să sfinţească o mănăstire de maici. FOTO Adevărul
Preafericitul Părinte Daniel va merge la Rădăuţi să sfinţească o mănăstire de maici. FOTO Adevărul

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Orodoxe Române, va lua parte la sfinţirea mănăstirii cu hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din municipiul Rădăuţi, mănăstire de maici ridicată lângă Aşezământul de copii „Sfântul Ierarh Leontie”. Evenimentul religios este programat pentru dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 noiembrie.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române este aşteptat astăzi  la Rădăuţi, în judeţul Suceava, pentru a participa la sfinţirea mănăstirii cu hramul “Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din municipiul Rădăuţi, mănăstire de maici ridicată lângă Aşezământul de copii “Sfântul Ierarh Leontie”, construit cu sprijinul comunităţii monahale de la Mănăstirea Bogdana.

Stareţul acestei mănăstiri, arhimandritul Iustin a declarat că în cursul după-amiezii de ieri a ajuns la Rădăuţi o delegaţie a Patriarhiei, condusă de PS Varlaam Ploieşteanul, episcop vicar al Patriarhiei, care au adus racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur. Racla a fost aşezată înspre închinare credincioşilor ce vor participa  la Sfinţirea Mănăstirii “Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, eveniment religios ce este programat pentru ziua de sâmbătă, 7 noiembrie 2015.

La slujba religioasă de sfinţire a Mănăstirii va participa şi Preafericitul Daniel, a cărui venire în judeţul Suceava, în această calitate ar însemna o premieră. Pe când era Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei şi mai înainte, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a mai vizitat edificii ale cultului creştin ortodox din judeţul Suceava.

Conform programului anunţat, Preafericitul Daniel trebuia să ajungă astăzi la Suceava cu un avion ce trebuia să aterizeze pe Aeroportul “Ştefan cel Mare” din Salcea în jurul orei 14.00, iar de aici să plece înspre Rădăuţi. Din cauza ceţii, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a fost nevoit să aterizeze la Bacău, iar de acolo urma să meargă cu o maşină la Rădăuţi. El era aşteptat de zeci de preoţi din Suceava, Botoşani şi Iaşi, precum şi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

Jurnaliştii nu au fost lăsaţi în sala de aşteptare a aeroportului sucevean, deoarece autorităţile locale judeţene doreau să evite eventualele întrebări incomode adresate de reprezentanţii mass – media înaltului ierarh ortodox.

La slujba de sfinţire de sâmbătă, 7 noiembrie, sunt invitaţi să participe ÎPS Pimen – Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Teofan Mitropolitul Moldovei, ÎPS Calinic, al Argeşului, ÎPS Ioachim al Romanului, ÎPS Teodosie, Arheipiscopul Tomisului, vicarii patriarhali Varlaam Ploieşteanul şi Ironim Sinaitul, PF Ambrozie al Giurgiului, PF Corneliu al Huşilor şi PF Macarie al Europei de Nord.

Patriarhul Daniel urmează să sfinţească sâmbătă la Rădăuţi mănăstirea de maici şi biserica cu hramul “Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, începând cu ora 9.00. În cursul aceleiaşi zile, la ora 10.00 este programată Sfânta Liturghie, urmată de cuvântul de învăţătură, decernarea de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a unor distincţii patriarhale persoanelor care au contribuit la construirea Mănăstirii ”Intrarea Maicii Domnului în Biserică” şi a Aşezământului pentru copii “Sfântul Ierarh Leontie”.

În acest cadru, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va primi oficial titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Suceava, distincţie stabilită prin hotărâre a Consiliului Judeţean în cursul lunii trecute.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite