O familie din Vatra Dornei a încasat 170 de amenzi pentru că şi-a lăsat vacile libere pe străzile oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: intermediatv.ro
FOTO: intermediatv.ro

O familie din Vatra Dornei a încasat 170 de amenzi, în 15 ani, pentru că şi-a lăsat vacile să se plimbe nestingherite pe străzile oraşului-staţiune. Primarul spune că poliţiştii locali au intervenit de cel puţin 800 de ori ca să le alunge de pe domeniul public.

Soţii Viorel şi Octavia Milici din municipiul Vatra Dornei au încasat în ultimii 15 ani nu mai puţin de 170 de amenzi de la Poliţia Locală, Inspectoratul de Jandarmi şi Inspectoratul de Poliţie, pentru că şi-au lăsat vaccile să se plimbe pe străzile oraşului-staţiune. 

Cel puţin aşa susţine primarul Ilie Boancheş. Alesul local a declarat pentru „Adevărul” că de-a lungul timpului animalele au blocat traficul rutier, au smuls oglinzile maşinilor parcate. Apoi, au fost situaţii în care au pus stăpânire pe locurile de joacă, i-au speriat pe copii şi pe turişti. Una dintre vaci a fost chiar călcată de tren.

Cei deranjaţi ar fi cerut ajutorul Poliţiei Locale de cel puţin 800 de ori în ultimii ani.

Primarul a explicat că a încercat în fel şi chip să pună capăt problemei. A purtat discuţii amiabile cu proprietarii vacilor, le-a explicat că şi el a crescut animale, însă a înţeles că locul acestora nu este pe domeniul public. 

Din păcate, soţii Milici nu au putut fi convinşi nici cu vorba bună şi nici cu amenzi. Au continuat să-şi lase vacile libere pe străzi, printre maşini, prin parcuri, la poalele pârtiilor de schi.

FOTO: intermediatv.ro

vacile din Vatra Dornei

Exasperaţi de situaţie, la începutul săptămânii, locuitorii oraşului au cerut din nou sprijinul Poliţiei. De această dată, oamenii legii au confiscat vacile.

„În cursul acestei zile, ora 13:00, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor IPJ Suceava au emis 17 ordine de plasare pentru 17 bovine identificate nesupravegheate pe străzi de pe raza municipiului Vatra Dornei”, a declarat Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava.

FOTO: intermediatv.ro

vacile din vatra dornei

El a mai arătat că în perioada august - octombrie 2021, proprietara vacilor a fost instruită în scris cu privire la zonele extravilane permise pentru păşunat şi efectele juridice ale lăsarii nesupravegheate a animalelor pe drumurile şi în spaţiile publice.

Una dintre vaci a fost fotografiată pe treptele sediului Poliţiei din Vatra Dornei FOTO: intermediatv.ro

vacile din vatra dornei

„Întrucât femeia a fost recalcitrantă şi a refuzat să însoţească pe poliţişti la sediul poliţiei a fost necesară folosirea forţei prin imobilizare şi s-a aplicat şi o sancţiune contravenţională la Legea 61/1991 modificată în valoare de 1000 lei. 

De asemenea, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor vor aplica o sancţiune în valoare de 3.000 lei la Legea 205/2004. Cele 17 bovine (dintre care doar 3 crotaliate) vor fi preluate conform ordinelor de plasare de către unitatea contractantă din cadrul Consiliului Judeţean Suceava şi transportate la un centru specializat, conform procedurilor incidente”, a mai spus Epureanu.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Au fost găsiţi părinţii fetei omorâte şi arse la Arad. Tatăl vitreg a fost dus la audieri

Fetiţa ucisă şi arsă pe un câmp din Arad a fost identificată. Mama şi tatăl vitreg, audiaţi

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite