Fetiţa ucisă şi arsă pe un câmp din Arad a fost identificată. Mama şi tatăl vitreg, audiaţi

0
0
FOTO: Parchetul Tribunalului Arad
FOTO: Parchetul Tribunalului Arad

Anchetatorii au reuşit să identifice fetiţa care a fost ucisă şi incendiată pe un câmp din judeţul Arad, iar o femeie şi un bărbat - care ar fi mama biologică şi tatăl vitreg – au fost duşi la audieri.

Potrivit aradon.ro, anchetatorii au reuşit să identifice fetia care a fost ucisă şi incendiată pe un câmp din judeţul Arad.  La ora transmiterii acestei ştiri, o femeie şi un bărbat - care ar fi mama biologică şi tatăl vitreg - sunt audiaţi de către anchetatori.  

Oamenii legii trebuie să afle nu numai cum a fost ucisă şi incendiată fata, dar şi de ce familia nu a reclamat dispariţia mai mult de 48 de ore.  

Se pare că fetiţa mai are acasă un frate. 

Trupul copilului a fost găsit sâmbătă seara, de un bărbat care îşi plimba câinele în apropierea cimitirului din localitatea arădeană Bujac. Bărbatul a sunat imediat la numărul de urgenţă 112.  

Poliţiştii au găsit piciorul ars al unui copil, apoi trupul, căruia îi lipseau membrele inferioare. 

Ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. 

 Specialiştii au reuşit să facă portretul-robot al copilei. Cadavrul fetiţei a fost găsit de câinele unui bărbat care a sunat la 112 şi de atunci zona a fost împânzită de poliţişti. Potrivit necropsiei, fetiţa, care avea 5-6 ani, ar fi murit din cauza unei lovituri la cap. Trupul ei ar fi fost adus ulterior pe câmp şi incendiat, cred anchetatorii. Decesul a avut loc cu o zi-două înainte să fie găsită.

Oamenii au identificat şi un indiciu extrem de important, un fir de păr de aproximativ 22 cm, care a fost găsit în pumnul închis al mâinii drepte a fetiţei. Procurorii au analizat şi imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă. Pentru că nimeni nu i-a anunţat dispariţia, aceştia nu exclud posibilitatea ca micuţa să fi fost victima violenţei în familie.

Cercetările, initial desfăşurate pentru omor şi profanare de cadavre, au fost extinse pentru violenţă domestică. Extinderea investigaţiei a avut loc în contextul în care poliţiştii nu au avut nicio sesizare privind dispariţia vreunui copil cu semnalmentele victimei.

Moartea copilei a fost provocată de o lovitură în cap cu un corp contondent, relevă raportul expertizei medicale.

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, Pavel Palcu, a declarat că fetiţa a fost victima unei agresiuni, fiind lovită în cap, iar moartea a fost provocată de un traumatism cranio-cerebral cu hematom, potrivit Agerpres. Conform sursei citate, cadavrul a fost incendiat cu intenţia acoperirii urmelor agresiunii, dar s-a reuşit desluşirea chipului fetiţei.

„Pentru identificarea victimei, se va realiza profilul genetic, fiind recoltate probe biologice cu acest scop”, a spus procurorul.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite