Motivul pentru care zeci de bolnavi cronici au fost ţinuţi afară, în curtea unui spital, în cea mai friguroasă zi a anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

În cea mai friguroasă zi a anului, zeci de bolnavi cronici, unii dintre ei cu cancer, au stat mai bine de o oră în curtea Spitalului Judeţean Suceava ca să facă un test pentru depistarea COVID-ului, fără de care nu se puteau interna.

Pacienţii au venit în curtea Spitalului Judeţean Suceava în jurul orei 8.00, pentru a face testul de depistare a COVID-ului. Au fost preluaţi rând pe rând de către cadrele medicale pentru a li se preleva probele, după care scoşi înapoi afară, în ger, pentru a aştepta rezultatul analizei.

În dimineaţa zilei de marţi, 25 ianuarie, în municipiul Suceava s-au înregistrat minus 14 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură de la debutul sezonului rece până în prezent.

Ca să se încălzească, unii dintre bolnavi au început să se plimbe prin curtea spitalului, alţii săreau pur şi simplu ca mingile. 

Cei mai mulţi au acuzat Spitalul Suceava că nu s-a organizat corespunzător şi le-a pus în pericol sănătatea, şi aşa şubredă. 

„Am venit la ora 7.50 şi acum este 9.06. Sunt minus 14 grade. Plătesc asigurări medicale din 1987 ca să mă ţină în frig pentru un test, care, dacă ştiam că trebuie făcut, în făceam la privat. Pentru 40 de lei s-ar putea să dau 500 de lei pe medicamente. Am fost chemaţi la 8.00 pentru internare”, a spus pacientul Ionică.

Un alt bolnav a întrebat dacă le era greu celor din conducerea spitalului să le pună la dispoziţie pacienţilor un container încălzit, ţinând cont că au deja probleme de sănătate care s-ar putea agrava din cauza expunerii la temperaturi scăzute.

„Nu sunt în regulă condiţiile în care ne ţin. Am fost de două ori şi le-am spus lucrul acesta. Nu m-au ascultat”, a adăugat o suceveancă.

„Este foarte proastă organizarea. Temperatura este de minus 14 grade Celsius, dar se simt minus 20. Oamenii de aici sunt toţi bolnavi. Eu am venit cu soţul care este operat. Stăm de o oră şi ceva ca să i se facă testul. Chiar nu puteau să aducă mai mulţi asistenţi ca să facă recoltările şi să meargă mai repede?”, a întrebat soţia unui pacient.

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Alexandru Calancea, a declarat că a făcut tot ce a putut pentru a rezolva problemele organizatorice. El a spus că internările cronicilor în spital se fac pe baza rezultatului unui test antigen. Testul se poate face gratuit la spital, înainte de internare, sau contra cost în laboratoarele private. Testarea este obligatorie pentru toţi pacienţii, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi anti-COVID. 

Medicul cardiolog a explicat că situaţia neplăcută a fost provocată de bolnavii care nu ar fi respectat programările şi au venit la spital mai devreme decât trebuia.

Vă recomandăm şi: 

ÎPS Teodosie, amendat de trei ori în aceeaşi zi pentru nerespectarea carantinei VIDEO UPDATE

De ce a ignorat Teodosie carantina. Ce spune legea, ce fac autorităţile, ce invocă Arhiepiscopia Tomisului

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite