Mercur împrăştiat pe o stradă din municipiul Suceava. Poliţia încearcă să dezlege misterul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Andrei Bacoş
FOTO: Andrei Bacoş

O cantitate semnificativă de mercur a fost împrăştiată pe o stradă din cartierul George Enescu al municipiului Suceava. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit pentru decontaminarea zonei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că pe o stradă din cartierul George Enescu din municipiul Suceava a fost descoperită o substanţă cu aspect granulat care ar avea caracteristicile specifice mercurului. 

„Poliţia a izolat zona şi a sesizat Garda de Mediu şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Zona va fi decontaminată. Noi am întocmit un dosar penal la articolul 359 din Codul Penal, care se referă la deţinerea şi traficul cu substanţe periculoase”, a declarat Ionuţ Epureanu. 

Atât poliţiştii, cât şi pompierii au intervenit pentru decontaminarea solului miercuri, 23 februarie. 

„La prima vedere pare să fie mercur. Cum a a ajuns aici, nu ştim exact. Cineva a aruncat, a spart. Este o substanţă foarte periculoasă şi trebuie să avem mare grijă. Nu vă pot spune exact ce cantitate, va fi stabilită ulterior”, a declarat Marius Niţă de la Garda de Mediu Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Alin Găleată, a declarat că de la faţa locului s-au prelevat cel mult 200 de grame de substanţă cu tot cu stratul vegetal, care va ajunge la un laborator de analize. 

Medicul de medicina muncii Mariana Stoleru opinează că această cantitate nu ar fi alarmant de mare. Expunerea la mercur poate să producă totuşi intoxicaţii în cazurile grave.

„Contează tipul de mercur, doza, vârsta celui care se expune, durata expunerii, modul de expunere, adică inhalare, ingestie sau contact dermic. În cazurile mai grave, mercurul poate să producă efecte asupra sistemului nervos, digestiv şi imun”, a declarat medicul Mariana Stoleru.

Vă mai recomandăm şi:

Traficanţi români de cocaină furnizată de cartelul Sinaloa, condamnaţi la 49 de ani de închisoare. Droguri de peste 10 milioane de euro, confiscate în Anglia

O femeie din Brazilia, depistată pe Aeroportul Otopeni cu un kilogram de droguri ingerate în stomac

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite