Borcan cu mercur, ascuns în grădina unui bărbat din Dor Mărunt, Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Substanţa toxică, descoperită la un bărbat din Dor Mărunt FOTO IPJ Călăraşi
Substanţa toxică, descoperită la un bărbat din Dor Mărunt FOTO IPJ Călăraşi

Un bărbat de 47 de ani, din comuna Dor Mărunt, Ialomiţa, este anchetat de poliţişti pentru trafic de produse periculoase. În grădina acestuia a fost descoperit, îngropat, un borcan cu mercur.

La data de 2 februarie, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au descins la locuinţa suspectului bănuit de trafic de produse toxice. 

Conform IPJ Călăraşi, în perioada ianuarie-februarie, bărbatul a încercat să comercializeze o cantitate însemnată de mercur prin intermediul unei persoane de încredere.  

Poliţiştii au găsit îngropat un borcan de 400 ml, închis cu un capac metalic, în care se afla, în proporţie de ¼ din capacitatea recipientului, o substanţă lichidă, de culoare argintie, având greutatea de 1,580 kg.  

Recipientul a fost ridicat, ambalat şi sigilat în condiţii de maximă siguranţă. Urmează a fi supus unor constatări criminalistice fizico-chimice în vederea determinării tipului substanţei şi a concentraţiei acesteia - au specificat poliţiştii. 

Poliţia continuă cercetările în acest dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de produse sau substanţe periculoase.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Previziunile unui specialist despre scumpirile la energie şi la produse din România INTERVIU

 

Ce au lăsat în urmă oaspeţii unuia dintre cele mai admirate monumente, aflat pe malul Lacului Cinciş VIDEO

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite