Medicii suceveni au salvat un angajat al Spitalului Judeţean Neamţ care a făcut AVC în timpul serviciului

0
Publicat:

Medicii suceveni au salvat un angajat al Spitalului Judeţean Piatra Neamţ diagnosticat cu accident cerebral ischemic în timpul orelor de program, potrivit Agerpres.

Intervenția a fost un succes. FOTO SJU Suceava
Intervenția a fost un succes. FOTO SJU Suceava

Pe 17 mai 2023, la SJU Suceava a fost transferat, pe cale terestră, un angajat al Spitalului de Urgenţă Piatra Neamţ care a făcut un accident vascular cerebral ischemic acut în timpul orelor de serviciu. Medicii neurologi şi intervenţionişti au reușit să-i salveze pacientului viaţa.

„Este un exemplu relevant pentru colaborarea dintre două unităţi medicale mari din nord-estul ţării. Pentru acest pacient s-a iniţiat tromboliza la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, iar in continuare, la Spitalul Judeţean Suceava s-a efectuat tratamentul endovascular (trombaspiraţie), în compartimentul de Radiologie Intervenţională. Pacientul a fost internat iniţial pe Secţia ATI (12 ore), fiind ulterior transferat pe Secţia de Neurologie, cu evoluţie favorabilă, intervenţia precoce în acest caz fiind esenţială pentru recuperarea deficitelor neurologice", a declarat şeful Secţiei Neurologie din cadrul SJU Suceava, dr. Daniela Neagu.

Dr. Ioana Boarescu - medic neurolog, dr. Creteanu Mihai Jr., dr. Husar Alexandra şi medicul rezident Gabriel Mircea - radiologi intervenţionişti, precum şi dr. Titieni Denisa - medic ATI sunt printre „eroii” din echipa medicală implicată în rezolvarea cazului.

O echipă premiată

Echipa medicală a Secţiei de Neurologie a SJU Suceava a primit, în acest an, din partea Organizaţiei Europene de Stroke, premiul Angels „Platinum", un premiu onorific, pentru a recompensa munca depusă şi îngrijirile excelente în domeniul Accidentului Vascular Cerebral, precizează purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, dr. Dan Teodorescu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite