Ligheniada 2016: sucevenii se vor spăla la lighean timp de nouă zile cât apa caldă va fi oprită în tot oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sucevenii se vor spăla la lighean timp de nouă zile. FOTO Adevărul
Sucevenii se vor spăla la lighean timp de nouă zile. FOTO Adevărul

Apa caldă va fi întreruptă în tot oraşul Suceava în perioada 25 iulie – 3 august. Primarul Ion Lungu a explicat că reprezentanţii firmei Thermonet nu pot face reparaţiile necesare la şase puncte termice din toate cartierele Sucevei fără oprirea integrală a furnizării agentului termic.

Povestea cu furnizarea fără întrerupere generală a apei calde pe timp de vară în municipiul Suceava a rămas un vis frumos. Primarul Ion Lungu a declarat că anunţul iniţial privind faptul că în municipiul Suceava nu va mai fi oprită furnizarea apei calde în această vară nu mai este de actualitate. Timp de 9 zile, în intervalul 25 iulie – 3 august 2016, va fi întreruptă furnizarea apei calde.

„Decizia a fost luată în urma solicitărilor venite de la firma Thermonet, care are şase puncte termice unde trebuie să intervină. Aceste puncte sunt în toate cartierele din oraşul Suceava. Am avut această discuţie şi am strâns cât am putut acest termen, ca nouă zile să fie această întrerupere pentru apa caldă”, a spus primarul Ion Lungu.

El a mai transmis că a avut discuţii la Guvern pentru a obţine banii promişi pentru modernizarea instalaţiei de termoficare. A primit garanţii că vor fi alocaţi bani în această lună.

„Noi avem nevoie de aceşti bani în perioada în care se fac reparaţiile, nu la iarnă”,a spus Ion Lungu, arătând că pentru rezolvarea tuturor problemelor de reabilitare a reţelelor de termoficare din municipiul Suceava ar trebui măcar 10 milioane de euro, dar, potrivit estimării sale, “să dea Dumnezeu să vină măcar un milion de euro”.

Alte ştiri pe această temă:

Avarie majoră la reţeaua de apă caldă din Focşani. Mii de oameni din zona Gară se vor spăla în următoarele 24 de ore la lighean

Ce soluţii se propun pentru salvarea termoficării Galaţiului. Noul primar  a ţinut o primă şedinţă cu responsabilii de apa caldă şi căldura oraşului

Ciocana va rămâne fără apă caldă pentru două săptămâni

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite