Juniorii suceveni dau cu pucul pe gheaţa artificială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi formaţia locală nu stă bine în clasamentul naţional, unii sportivi au fost remarcaţi de echipele mari din ţară şi s-au putut transfera. Performanţele lor se datorează faptului că anul acesta au avut posibilitatea să se antreneze mult mai mult ca înainte, beneficiind de un patinoar cu suprafaţă uscată inaugurat în cadrul Complexului Sportiv „Unirea“.

Şase dintre hocheiştii suceveni au fost cooptaţi deja de cluburi mai mari din ţară, cum ar fi Steaua Bucureşti sau Dunărea Galaţi. „Răzvan Cozma şi fratele lui, Cătălin, joacă la juniorii under 18 de la Steaua, iar Jurgen Stadler la juniorii under 16 de la acelaşi club. La Dunărea Galaţi, în campionatul under 16, evoluează Codrin Băieşu, Octavian Simileac şi Alexandru Sârghe“, a explicat Constantin Curelar, antrenorul echipei de hochei a CSM Suceava. Performanţele lor se datorează faptului că anul acesta au avut posibilitatea să se antreneze mult mai mult ca înainte, beneficiind de un patinoar cu suprafaţă uscată inaugurat în cadrul Complexului Sportiv „Unirea“.

Investiţie costisitoare
Până la deschiderea lui, hocheiştii se antrenau trei-patru luni pe an, în intervalul noiembrie-martie, pe patinoarul artificial din zona Universităţii. „Am făcut economii prin înfiinţarea patinoarului cu suprafaţă uscată deoarece nu mai trebuie să trimitem jucătorii în cantonament“, a subliniat Valerică Gherasim, preşedintele Clubului Sportiv Municipal din Suceava.

Pentru realizarea noului patinoar s-au cheltuit 145.000 de euro. Patinoarul are o suprafaţă de 320 de metri pătraţi şi dispune de o suprafaţă artificială realizată din material sintetic ce imită gheaţa.
Este impermeabil, demagnetizat şi foarte rezistent. Peste 60 de copii din grupele de juniori s-au putut pregăti în acel complex sportiv. Deşi jucătorii au un patinoar foarte scump la dispoziţie, din cauza problemelor financiare ale CSM, una dintre echipele de hochei, cea under 16, s-a desfiinţat.

La Suceava a mai rămas echipa under 14, în care antrenorul îşi pune mari speranţe. „Noi avem material uman foarte bun. Hocheiul este un sport dificil, care te formează ca om. Este nevoie de curaj pentru practicarea acestui sport“, a precizat Constantin Curelar. Hocheiul sucevean supravieţuieşte şi datorită memorialului „Ştefan Tomovici“. Totuşi, anul trecut competiţia nu s-a desfăşurat la Suceava, ci în Galaţi, patinoarul artificial din municipiu fiind închis.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite