ISU Suceava: „Nu am primit încă solicitări pentru amplasarea taberei mobile pentru refugiaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: suspilne.media
FOTO: suspilne.media

În ciuda numărului mare de ucraineni care aşteaptă să intre în România prin Vama Siret, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava nu a primit încă solicitări pentru amplasarea taberei mobile destinată refugiaţilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Alin Găleată, până joi, 24 februarue, ora 16.30, instituţia nu a primit solicitări pentru amplasarea taberei mobile pentru refugiaţi.

ISU Suceava a anunţat încă de acum o săptămână că a inventariat echipamentele care vor fi folosite pentru amenajerea taberei. Este vorba despre corturi, paturi, pături.

ISU are 30 de corturi de cazare care pot găzdui aproximativ 200 de persoane.

Pe de altă parte, sute de cetăţeni aşteaptă să intre în România prin Vama Siret. Sunt cozi de maşini pe distanţe uriaşe de la punctul de trecere a frontierei Porubne până aproape de Cernăuţi. Cei care au reuşit să treacă frontiera de la Siret sunt în mare parte vorbitori de limba română. Mulţi au declarat că nu vor să rămână în România, ci vor să se îndrepte spre ţări din vestul Europei, unde au rude sau prieteni. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Şapte mituri despre conflictul Rusia-Ucraina promovate de propaganda rusă

Dedesubturile campaniei de dezinformare din jurul crizei gazului rusesc din Republica Moldova. „Rusofoba  

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite