Incendii uriaşe de vegetaţie în judeţul Suceava. Apelul autorităţilor pentru  renunţarea la astfel de obiceiuri

0
0
FOTO: ISU Suceava
FOTO: ISU Suceava

Continuă incendiile de vegetaţie în toate zonele rurale din România, din cauza celor care ard iarba din propriile curţi.

Noi incendii de vegetaţie au izbucnit în ultimele ore în judeţul Suceava, iar peste 100 de pompieri au fost angrenaţi în misiuni de stingere a focului. 

„Facem din nou apel către cetăţeni să renunţe la curăţarea terenurilor prin incendiere! Ca urmare a acestor incendii au fost afectate 50 ha vegetaţie uscată, 40 ml gard, 7 tone plante furajere (baloţi), 21 metri cubi scândură, 10 metri cubi grinzi, 10 metri cubi dulapi din lemn şi 6 metri cubi lemn rotund (incendiu de vegetaţie izbucnit pe raza localităţii Todireşti, propagat la un container din PVC, în care se afla material lemons, pregătit pentru construcţia unei locuinţe)”, a transmis ISU Suceava. 

În aceste misiuni au fost angrenaţi peste 100 de pompieri militari cât şi personal al Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, personal aparţinând Ocolului Silvic şi inclusiv cetăţeni din apropierea zonelor afectate.

De exemplu, un bărbat din satul Deleni a dat foc la iarba din apropierea casei sale, însă focul s-a extins, extinzându-se la casa nelocuită a acestuia, care a ars aproape în totalitate. La faţa locului au intervenit două autospeciale de Pompieri,din cadrul Detaşamentului de Pompieri Solca şi Cacica, care au localizat şi lichidat incendiul, precizând faptul că vor înainta documentaţia întocmită către ISU Suceava , în vederea sancţionării lui C. Emil, pentru incendierea vegetaţiei.


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Analiza de risc asupra efectelor potenţiale ale unui incident nuclear în Ucraina care să afecteze inclusiv România

De unde provin rocile metalice prăbuşite din senin în Hunedoara. Lumea a crezut că sunt meteoriţi VIDEO

Mai multe - Suceava

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite