FOTO Imaginaţia contrabandiştilor de ţigări este fără margini: un individ din Lugoj şi-a săpat un tunel sub casă, unde ţinea ţigări în valoare de 560.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii suceveni au făcut patru percheziţii pe raza judeţului Timiş, ei reuşit să pună mâna pe 120.000 de lei, 4.285 de euro, 56.000 de pachete de ţigări de contrabandă în valoare de 560.000 de lei, precum şi trei autovehicule ce valorează 30.000 de euro. Oamenii legii au făcut o descoperire desprinsă din filme, ei găsind un tunel în curtea unui contrabandist de Lugoj, tunel ce era burduşit cu ţigări.

Agenţii de la Biroul de combatere a fraudelor vamale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sub coordonarea Serviciului Teritorial Suceava al DIICOT, au făcut patru percheziţii pe raza judeţului Timiş într-un dosar privind o grupare infracţională specializată în contrabandă cu ţigări la nivel internaţional şi naţional.

Astfel, poliţiştii suceveni, sprijiniţi de Birgada mobilă a Jandarmeriei Bucureşti, au efectuat patru percheziţii la domiciliile a doi locanici din comuna Coşteiu, judeţul Timiş, respectiv la locuinţa unui bărbat din municipiul Lugoj.

Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au ridicat sumele de 120.040 de lei şi 4.285 de euro, 56.000 de pachete de ţigări de provenienţă Duty – free şi extracomunitară cu o valoare de piaţă de 560.000 de lei. De asemenea, au fost indisponibilizate şi trei autovehicule cu o valoare de piaţă de circa 30.000 de euro la sediul Poliţiei municipiului Lugoj şi la sediul IPJ Suceava. Poliţiştii au mai ridicat mai multe telefoane mobile, calculatoare şi alte bunuri cu valoare probatorie în dosar.

Ţigările de contrabandă au fost găsite într-un tunel săpat în curtea bărbatului din Lugoj, pe care poliţiştii suceveni o filau de mai mult timp.

Două controale economice au fost făcute şi la sediile unor firme ce aparţin persoanelor ale căror case au fost percheziţionate. Poliţiştii suceveni au cooperat cu specialişti criminalişti din cadrul IPJ Timiş şi poliţişti din cadrul BCCO Timiş.

Cei trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 35 şi 47 de ani au fost duşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava pentru audieri, unde după ce au dat declaraţii în faţa procrurorilor au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în arestul IPJ Suceava.

În acest caz, anchetatorii au beneficiat de sprijin informativ şi suport operaţional din partea Serviciului Român de Informaţii.

Alte ştiri pe această temă:

Comerciant de ocazie din Bârlad, prins de jandarmi cu ţigări de contrabandă: dosar penal pentru două cartuşe de ţigări

Tablouri de contrabandă cu Arsenie Boca confiscate din zona Mănăstirii Prislop, în urma unei razii a jandarmilor

Contrabanda, traficul de droguri şi prostituţia au generat peste 300 de milioane de euro la PIB-ul României anul trecut

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite