Comerciant de ocazie din Bârlad, prins de jandarmi cu ţigări de contrabandă: dosar penal pentru două cartuşe de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tigari de contrabanda FOTO Arhiva
Tigari de contrabanda FOTO Arhiva

Contrabandistul de ţigări a fost prins pe strada „Al. I. Cuza”, din Bârlad, având asupra lui 21 pachete de ţigări timbrate în Republica Moldova

La sfârşitul săptămânii, un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Bârlad a surprins pe strada „A.I.Cuza”,  o persoană care comercializa ţigări, de provenienţă din Republica Moldova.

În urma verificărilor, jandarmii au constatat că persoana în cauză, care are domiciliul în municipiul Bârlad,  oferea spre comercializare 21 de pachete de ţigări, netimbrate, fără a avea documentele necesare. Comerciantul de ocazie a fost predat Poliţiei municipiului Bârlad pentru continuarea verificărilor.

Tot la finele săptămânii trecute, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Vaslui au desfăşurat acţiuni care au vizat respectarea prevederilor Legii nr.12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, cât şi respectarea prevederilor legii nr.61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

„Acţiunile au fost desfăşurate în târgurile săptămânale din localităţile Deleşti, Codăeşti şi Vultureşti, iar în urma acestora, jandarmii au fost aplicat  12 sancţiuni contravenţionale şi s-a dispus măsura confiscării unor bunuri în valoare de aproximativ 500 lei”, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Fandarmi Vaslui.

Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru omisiunea întocmirii şi afişării la locurile de desfacere sau servire, de către operatorii economici a preţurilor şi tarifelor, efectuarea de activităţi de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu a fost dovedită, tulburarea liniştii publice, consumul de băuturi alcoolice în locuri nepermise.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite